МЕСТОТО НА РОЖДЕСТВОТО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА

Example Super-Admin User · 4 months ago

    0 minutes, 30 seconds


Bogorodica.Domot

МЕСТОТО НА РОЖДЕСТВОТО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА

Bogorodica.Domot1

Bogorodica.Domot4
 

           На местото каде што била куќата на светите праведни Богоотци Јоаким и Ана, своевремено (во 5 век) имало изградено Православна црква и на темелите на таа црква во 12 век е изграден католички храм посветен на св.Ана.
Местото се наоѓа во близина на ,, Лавовската порта” (тоа е една од портите преку кои се влегувало во стариот град Ерусалим) и бањата Витезда .
            Денес на тоа место можат да се видат дел од автентичните зидови и темели од куќата на Св.Јоаким и Ана.

 Bogorodica.Domot3

 Bogorodica.Domot2

Извор:Православие.Мк †

21.09.2022 лето Господово

Source: https://preminportal.com.mk/duhovnost-2/zhitija/25263-lloo

Share:

Example Super-Admin User

Perferendis aliquam velit aut non qui voluptas. Velit est voluptatem qui eum rem laboriosam ut. Blanditiis magni earum quo unde repudiandae sequi. Delectus autem quis dolores. Ut rerum aut illum possimus. Officiis placeat ducimus aut harum quos. Est in aspernatur animi. A aut et esse ex dolore sed. Incidunt rerum sed modi culpa. Expedita quia inventore iure aliquam. Itaque laboriosam vel fugiat aut.

All author posts

Related Posts

Image Description
2 years ago

Ретроспектива (2005-2020): Кога велиме „Слава Ти, Боже", демоните се фрлаат во морето

26ти декември   2020 лето Господово св. Пајсиј Светогорец Кога велиме „Слава Ти, Боже", демоните се фрлаат во морето-    Старче, загрижена сум бидејќи имам многу здравствени проблеми.-    Сето тоа да го примаш како голем дар Божји. Бог не е неправеден. На небесат...

Image Description
1 year ago

Свети рамноапостолни Методиј и Кирил, Учители Словенски

 Свети рамноапостолни Методиј и Кирил, Учители Словенски23/05/2010 Житија     Светите браќа и словенски апостоли Кирил (со замонашувањето Константин) и Методиј, се родени во Солун.Раната младост ја поминале во Солун кој бил културен центар на Македонија. Солун бил двојазичен град...

Image Description
2 months ago

АРХАНГЕЛИТЕ ВО НАШЕТО СЕКОЈДНЕВИЕ

АРХАНГЕЛИТЕ ВО НАШЕТО СЕКОЈДНЕВИЕ            Во врска со празникот на светите Архангели, да видиме како се однесуваат ангелите, како предстојат пред Бога и како се манифестираат пред луѓето. Ние, православните, ја ползуваме привилегијата преку богослужбе...