Title : Митрополит Струмички Наум: Депресија и надеж од православен аспект (09.05.2020)

Митрополит Струмички Наум: Депресија и надеж од православен аспект (09.05.2020)

Example User · 2 months ago

& & 3.angeli.so.truba& Остатокот од времето поминато надвор од молитва, на оние кои немаат непрестајна умно-срдечна молитва, Црквата им го покрива со послушанието. Оние кои го чистат своето срце од страстите, го слушаат својот духовен отец; а оние кои се во подвиг на просветлување на својот ум преку дарот на умно-срдечната молитва, се во соодветно прилагодено послушание кон Црквата, кон Епископот на локалната Црква, односно кон јасно познатата Божја Волја.

Source: http://preminportal.mk/duhovnost-2/besedi-2/23041-depresija-i-nadezh-od-pravoslaven-aspekt-09-05-2020

Share:

Example User

All author posts

Related Posts

Image Description
9 months ago

Праведниот Авраам

(1.Мојс. 12-23) Авраам е повикан од Бога да оди во ветената земја, заедно со Сара, неговата неплодна жена и неговиот внук од брат – Лот. Постојано е искушувана неговата вера, и сите кои имаат таква вера, се негови чеда. Авраам штом влегол во земјата Ханан најпрво му ја посветил земјата на Бога, со т...

Image Description
2 years ago

ДОБРОТО ОКО НА СЕ` ГЛЕДА ДОБРО (одговори од Старецот – Писмата на Валаамскиот Старец))

декември 1946 г. За твоите прашања би било добро лично да разговараме, бидејќи во писмо не може се’ да се опише. Така и треба да биде. Кога човекот се набљудува себеси, тогаш: другите му се гледаат добри, бидејќи доброто око на се’ гледа добро, а искривеното на се’ — криво. Си ја пронашла книгата о...

Image Description
5 years ago

Владика Методиј: Време на крстови

Неодамна, во Љубљана, во ателјето на еден од членовите на словенечката сликарска група ИРВИН, видов две нивни најнови слики што го третираат симболот на крстот. Тоа не е нешто невообичаено за нив, иако крстот како супстанца и како содржина во двете ликовни дела не се јавува како надоврзување на дол...