Title : Митрополит Струмички Наум: Прирачна психоанализа (26.04.2020 12:47)

Митрополит Струмички Наум: Прирачна психоанализа (26.04.2020 12:47)

Example User · 3 months ago

& & & 3.angeli.so.trubaМногубројните деструктивни поделби меѓу православните, во рамките на една и иста Православна Црква, се индикатор на различни психопатолошки состојби. Поделбите се, самите по себе, дијагноза. Исто така, и социјалните мрежи се идеална платформа за експлицитно демонстрирање на сите можни болни душевни состојби.

Source: http://preminportal.mk/duhovnost-2/besedi-2/22994-26-04-2020-12-47

Related Posts

Image Description
1 year ago

Стефчо Беќарски:✥ ШЕСТА НЕДЕЛА ПО ВЕЛИГДЕН ✥

& Духовното гледање претставува гледање на вистината. Вистината се состои во сфаќање на фактот дека сите ние сме грешни. Духовниот поглед се избиструва кога човекот ќе биде способен да ги открива и гледа своите гревови. Кога ќе открие еден грев, тогаш на чуден начин тој почнува да гледа уште еден и...

Image Description
6 years ago

Евангелието

ЕВАНГЕЛИЕТО „Јас како светлина дојдов во светот“ (Јован 12: 46) – рекол за Себе Господ. Таа Светлина стоела пред Јудејците облечена во тело; пред нас Он стои облечен во Евангелие. Големата и сесвета книга – Евангелие! Во неа е претставен новиот, богоподобен човек; а какви особини треба да има новиот...

Image Description
2 years ago

Ако исмеваш или пцуеш и го осудуваш својот ближен, стој подалеку од Божествената причест! (Од чудата на Св. Нифонт)

..Стигнавме пред да почне службата. Но праведникот почна да се моли на Господа, завлекувајќи се во еден ќош. Бргу потона во таинствено созерцание. (Овде ќе спомнам дека ако се молеше, а јасно не го гледаше Господа, таквата молитва ја сметаше за изгубено време). Многу подоцна, слушнав како разговар...