Title : Митрополит Струмички Наум: ЗА БОЖЈИТЕ ДАРОВИ (01.05.2020 09:35)

Митрополит Струмички Наум: ЗА БОЖЈИТЕ ДАРОВИ (01.05.2020 09:35)

Example User · 3 months ago

3.angeli.so.trubaИ да запаметиме: Бог е толку добар, што сите ние, и свештеници и лаици, и верници и неверници, имаме многу повеќе дарови Божји одошто „заслужуваме“, и во „квантитет“ и во „квалитет“; за да може овој свет, колку-толку, нормално да живее. Тешко нам, ако Бог ни судеше според нашите дела. И жално, што ова не можеме да го видиме, а истовремено и не веруваме.

Source: http://preminportal.mk/duhovnost-2/besedi-2/23007-za-bozhjite-darovi-01-05-2020-09-35

Related Posts

Image Description
3 weeks ago

Заврши конзервацијата на два вредни средновековни ракописи

Овие значајни ракописи, кои ќе бидат ставени на располагање на стручната и научна јавност, се претпоставува дека се настанати во некои од соседните манастирски центри: Зрзе, Трескавец или Слепче ...Заврши конзервацијата на две вредни ракописни книги кои имаат исклучителна културно-историска вред...

Image Description
1 year ago

Дадeн ни е oвoј кратoк зeмeн живoт какo училиштe и испит- Свети Алексиј човек Божји

РАСУДУВАЊE Зoштo смe ниe oвдe на Зeмјава? Да ја пoкажeмe свoјата љубoв кoн Бoга. Да сe научимe да Гo љубимe Бoга пoвeќe oткoлку грeвoт. Сo нашата мала љубoв да oдгoвoримe на гoлeмата Бoжја љубoв. Самo љубoвта Бoжја e гoлeма љубoв, а нашата сeкoгаш e мала. Бoг дoвoлнo ја пoкажал и ја пoкажува Свoјата...

Image Description
1 year ago

СЛОВО НА СВЕТОТО БОГОЈАВЕНИЕ на нашиот свет отец Јован Златоуст

Христос се бори, а јас венец примам! Он војува против ѓаволот, а јас ја земам победата над ѓаволот! Он ја смачкува главата на змијата во вода, а јас како законски страдалник се крунисувам! Он се крштева, а јас скверноста ја симнувам од себе! На Него Духот Свет се симнува, а мене ми се дава опростув...