Делото „Молитви покрај езерото“, од светиот Николај Жички и Охридски, напишано во Охрид, е боговдахновена молитвена поезија, рамна на „Химните“ на свети Симеон Новиот Богослов. Овие негови химни пленат со својата искреност, со својата длабочина допираат до срцето на секој читател. Во нив тој на површина ги изнесува духовните проблеми, нивната причина, но наоѓа и... Continue Reading →

Originalen post ...