Title : О. Жарко Ѓорѓиевски: БЕСЕДА во Недела на Самарјанката(17.05.2020)

О. Жарко Ѓорѓиевски: БЕСЕДА во Недела на Самарјанката(17.05.2020)

Example User · 2 months ago

3.angeli.so.trubaТелото ја прима онаа храна, која во суштина е еднаква со телото. Телото е од земјата и храната за телото е од земјата. Затоа телото во овој свет се чувствува како дома. Но, душата е таа која е странец во овој свет, таа во овој свет се чувствува како патник во туѓина и знае дека нема со што да се нахрани и напои.

Source: http://preminportal.mk/duhovnost-2/besedi-2/23066-prepodoben-teodor-osveshten-sveti-nikola-mistik-nedela-na-samarjankata

Related Posts

Image Description
3 years ago

30 февруари

Календар „Capture Kenya 2015“, фотографија за месец јули. Автор: Osborne MachariaВо секој роковник, дневник, календар што некогаш ми паднал в раце и сум го користел, во табелата за месец февруари го допишувам датумот 30 февруари со црвен фломастер. Ако се прашувате дали го допишувам 29-ти, одговор...

Image Description
7 months ago

27. Недела по Педесетница (Исправање на искривениот живот)

Исправање на искривениот живот Припомнете си колку личности и ќивоти згрбавени од алкохолизмот и дрогите ги исправила моќта на живиот Христос. Припомнете си на животот на св. Петар згрбавен од тројно одрекување од Учителот, исправен од Исуса до толку што можел да стане голем апостол на верата кој ре...

Image Description
2 years ago

ЗАПОЧНЕТЕ ОД НАЈТЕШКИОТ СВОЈ ГРЕВ И НАВИКА ( здравјето ни е потребно заради покајание)

ЧУВАЊЕ НА ЗДРАВЈЕТО КАКО ДАР ЗАРАДИ ПОКАЈАНИЕ Здравјето е – дар Божји. He треба да го загрозуваме, бидејќи тоa e неопходно заради покајание. Ако изнемоштиме и се разболиме – нема да бидеме во состојба да се каеме. Но не знаеме сите да го чуваме здравјето. Некои недоволно јадат, недоволно спијат, с...