{artsexylightbox singleImage="images/stories/262-04-19/1.JPG" path="images/stories/262-04-19/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Оплакување Христово – Велики Петок

На 26. 04. 2019 година, Велики Петок, во 18 – часот, во Соборниот храм Свети Николај во Штип, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, отслужи бдение со пеење на статиите (Оплакување Христово) и се изнесе светата Плаштаница околу храмот, а на крајот од службата Митрополитот г. Иларион произнесе пригодно слово.

Повеќе ...