{artsexylightbox singleImage="images/stories/12-02-20/1.jpg" path="images/stories/12-02-20/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Осветување на куполен крст на црквата „Преображение Xристово“ во Кочани

На 12. 02 2020 година, Свети Три Ерарси, св. свешт – мч. Иполит Римски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, освети куполен крст на новата црква во изградба посветена на „Преображението Xристово“ во Кочани.

Originalen post ...