(1.Мојс. 12-23) Авраам е повикан од Бога да оди во ветената земја, заедно со Сара, неговата неплодна жена и неговиот внук од брат – Лот. Постојано е искушувана неговата вера, и сите кои имаат таква вера, се негови чеда. Авраам штом влегол во земјата Ханан најпрво му ја посветил земјата на Бога, со тоа што... Continue Reading →

Originalen post ...