Title : Причестување на болни и икономија на Црквата

Причестување на болни и икономија на Црквата

Example User · 4 months ago

Цел свет се соочува со едно големо искушение, кое без оружје покосува илјадници човечки животи. Сите се во страв и паника за својот живот. Христијаните треба да се свесни дека секој ден ни е последен, и како што велат отците на Црквата, живеј како да ти е последен ден, а работи како да имаш уште... Continue Reading →

Source: https://crkvaveles.wordpress.com/2020/03/18/pricest-na-bolni-ikonom/

Related Posts

Image Description
1 month ago

Бесчувствителниот монах е безумен философ…(Лествица)

Свети Јован Лествичник – Слово седумнаесето од „Лествица“ (извадок) ЗА НЕЧУВСТВИТЕЛНОСТА , ОДНОСНО ЗА УМРТВЕНОСТА НА ДУШАТА И СМРТТА НА УМОТ ПРЕД СМРТТА НА ТЕЛОТО Бесчувствителниот монах е безумен философ, учител кој со своето учење се осудува самиот себе,адвокат кој ја застапува противничката стран...

Image Description
2 years ago

Децата во посета кај Митрополитот Брегалнички г. Иларион по повод Рождеството Христово – Божик

Детали Родителска категорија: Вести Објавено: 11 Јануари 2018 Посети: 439 Децата во посета кај Митрополитот Брегалнички г. Иларион по повод Рождеството Христово – Божик По повод Празникот Рождество Христово – Божик, деца од Детската градинка „Вера Циривири Трена“ од Штип, в...

Image Description
3 weeks ago

Митрополит Атанасиј Лимасолски: Го љубиме ли Бога? – VI дел

Испаѓа дека сакаме да Го изолираме Бога во еден агол за да немаме проблеми со Него, за да не се разгневи па да се разболиме, да не ни се случи нешто, оти понекогаш Бог ни треба. Затоа да не Го испуштаме, та кога ќе ни притреба да Го викнеме да дојде од аголот, или кога ќе умреме да не стави во рајо...