Title : Рождеството Христово на Света Гора

Рождеството Христово на Света Гора

Example User · 7 months ago

Митрополит Николај Месогијски – Високопреосветен владико, која е највисоката точка на светот? – Се разбира, вашето прашање е во врска со книгата која ја напишав за Света Гора, „Највисоката точка на земјата“, и за моите доживувања таму. Тоа е само игра на зборови, не постои највисока точка на земјата, може да е една гробница, еден... Continue Reading →

Source: https://crkvaveles.wordpress.com/2020/01/05/svetogorski-bozik/

Share:

Example User

All author posts

Related Posts

Image Description
2 years ago

Кратки житија на Светите Три светители

Светителите Василиј Велики, Григориј Богослов и Јован Златоуст имаат секој свој посебен ден на празнување. Но овој заеднички празник е востановен во 11 век за време на владеењето на царот Алексиј Комнен. Еднаш однекаде настана расправа меѓу народот околу тоа кој од овие тројца светители е најголем....

Image Description
8 months ago

Огнената река (2007)

„Огнената река“, Александар Каломирос (13.08.2007) Со благослов на Митрополиот Европски г. Пимен, во изданние на Европската епархија на Македонската Православна Црква излезе од печат книгата „Огнената река“ на авторот Александар Каломирос. Книгата е издадена по повод 40-годишнината од обновувањето н...

Image Description
2 years ago

Децата со краткотрајно присуство на земјата….(Св. Игнатиј Брјанчанинов)

Блаженство на невината душа – св. Игнатиј Брјанчанинов Бог, кој Ви пратил жалост, нека ви дарува и сила за достоинствено и благодушно поднесување на жалоста. Блажени се оние кои одат непорочни од овој свет, исполнет со гревовни соблазни. А соблазните непрестајно растат, се умножуваат во светот, и г...