Title : Света Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг (3-та Недела по Педесетница)

Света Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг (3-та Недела по Педесетница)

Example User · 1 month ago

    0 minutes, 6 seconds


Source: https://www.mocdanz.org.au/mk_MK/%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%bb%d0%b8%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b3%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%b2%d0%be-%d1%86%d1%80%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%

Share:

Example User

All author posts

Related Posts

Image Description
1 month ago

Се обновува култот на свети Константин Кавасила

Почнувајќи од годинава, секој 31 октомври ќе се прославува споменот на овој светител. Официјалната прослава ќе се одбележи денеска во Охрид, во катедралната црква „Света Софија“, во организација на дебарско-кичевската епархија.Негови фрески има во црквите „Света Богородица Перивлепта“, „Свети Јован...

Image Description
7 months ago

Нов Закон за свештениците во Турција

Министерството за образование и верски прашања на Турција воведе  измена на законодавството за Грчкото православно свештенство. Новиот закон стапи на сила на 1 март 2013 година. Православните свештеници во Турција, кои се во клирот на Цариградската Патријаршија, сега материјално-финансиски ќе...

Image Description
7 months ago

Во Париз се одржа протестен митинг

ВО ПАРИЗ СЕ ОДРЖА ПРОТЕСТЕН МИТИНГ На 2 јуни оваа година, во Париз се оджа протестен митинг. На плоштадот Трокадеро, кој е познат и под името Плоштад за заштита на човечките права, христијаните од повеќе националности, кои живеат во франција, барале ослободување на двајцата заробени епископи во Сири...