ОГЛЕДАЛО

NEWSPAPER / MAGAZINE / RSS AGREGATOR


Свети Алексиј – човек Божји

Свети Алексиј човек Божји Различни се патиштата по коишто Бог ги води оние што сакаат да Му угодат и да го исполнат Неговиот закон. Во времето на царот Хонориј во Рим живееше високиот царски достоинственик Ефтимијан, многу угледен и многу богат. И т...


НЕДЕЛА ЧЕТВРТА ОД СВЕТИОТ ПОСТ – УТРЕНА

НЕДЕЛА ЧЕТВРТА ОД СВЕТИОТ ПОСТ УТРЕНА Тропар, глас 1. Пустински жител и во тело ангел, и чудотворец си се покажал, богоносен оче наш Јоване. Откако со пост, бдеење и молитва, небесни дарови прими, ги исцелуваш болните и душите на оние што ти приоѓаат...


СВЕТИ 40 МАЧЕНИЦИ ВО СЕВАСТИЈА – ВЕЧЕРНА

СВЕТИ 40 МАЧЕНИЦИ ВО СЕВАСТИЈА ВЕЧЕРНА На Господи, повикав, стихири самогласни. Глас 2. (Од монах Јован). Трпејќи ги храбро сегашниве маки, радувајќи им се на очекуваните добра, светите маченици еден на друг си велеаː Зар ние не го отфрламе стариот ч...


НЕДЕЛА ТРЕТА ОД СВЕТИОТ ПОСТ – ГОЛЕМА ВЕЧЕРНА

НЕДЕЛА ТРЕТА ОД СВЕТИОТ ПОСТ ГОЛЕМА ВЕЧЕРНА На Господи, повикав, земаме 10 стиха, и пееме 3 стихири воскресни од Осмогласник, 3 источни и 4 на чесниот крст, глас 5. Засветли, крсту Господов, молњи светлозарни на твојата благодат, во срцата на оние ш...


НЕДЕЛА ВТОРА ОД СВЕТИОТ ПОСТ

НЕДЕЛА ВТОРА ОД СВЕТИОТ ПОСТ СИНАКСАР Стихови: Големиот и светол проповедник на Светлината, Изворот на светлината сега навистина го води кон незаодната Светлина. Овој син на божествената и незаодна светлина, навистина вистински Божји човек и чудесен...


Take Me Top
Copyright © 2017 Ogledalo   |   All Rights Reserved   |   Designed By Zoran shefot Bogoevski