{artsexylightbox singleImage="images/stories/07-12-19/1.JPG" path="images/stories/07-12-19/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Вечерна на „Св. Климент Охридскиот Чудотворец“ во Штип, Патрон и Заштитник на Нашата Света МПЦ – ОА

На 07. 12. 2019 година, на Патронот и Заштитникот на Нашата Света МПЦ – ОА „Св. Климент Охридскиот Чудотворец“, св. Климент Римски, 25 – та Недела по педесетница, седма година од осветувањето на црквата посветена на „Св. Климент Охридскиот Чудотворец“ во н. Сењак во Штип, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Штип, отслужи празнична вечерна богослужба.

Originalen post ...