{artsexylightbox singleImage="images/stories/25-04-19/1.JPG" path="images/stories/25-04-19/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Велики Четврток во Штип

На 25. 04. 2019 година, во Соборниот храм Свети Николај во Штип, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, отслужи бдение со читање на 12 – те страдални Евангелија. По петото евангелие, Митрополитот г. Иларион, го изнесе светото Распјатие, пред кое сите се поклонија и на крајот од службата Митрополитот произнесе пригодно слово.

Повеќе ...