{artsexylightbox singleImage="images/stories/30-04-19/1.JPG" path="images/stories/30-04-19/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Воскресение – Трет ден во Радовиш

Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион на Воскресението Христово – Трет ден (30. 04. 2019 година) отслужи света воскресенска архиерејска литургија во храмот „Св. Троица“ во Радовиш. На крајот од светата литургија Митрополитот г. Иларион произнесе пригодна беседа. На светата литургија покрај многубројниот народ присуствуваше и

Повеќе ...