{artsexylightbox singleImage="images/stories/29-04-19/1.JPG" path="images/stories/29-04-19/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Воскресение – Втор ден во Кочани

Митрополитот Брегалнички г. Иларион на Воскресението Христово – Втор ден (29. 04. 2019 година), отслужи света воскресенска литургија во храмот посветен на „Св. Вмч. Георгиј“ во Кочани. На крајот од светата литургија Митрополитот г. Иларион произнесе пригодно слово и на Своите верни чеда им го честита Празникот над Празниците – Воскресението Христово.

Повеќе ...