Title : За алтернативните начини на причестување

За алтернативните начини на причестување

Example User · 2 months ago

Начинот на светото Причестување т.е. примањето на Светите Тајни на Телото и Крвта Христови во овој период станаа повод за многу полемики. Се конфронтираа ревносни бранители на традиционалниот начин на причестување со предлагачите или практикувачите на други, привремени начини на причестување, за време на пандемијата. Мислам дека наша главна задача е да бидеме внимателнии, одговорни … Продолжи со читање За алтернативните начини на причестување

Source: https://svitok.info/2020/05/20/nachini-na-prichestuvanje/

Share:

Example User

All author posts

Related Posts

Image Description
3 years ago

Последици од абортусот

претходно: прв дел | втор дел | трет дел Абортусот или прекинувањето на бременоста е кратка интервенција која кај жените остава трајни последици. Компликациите зависат од многу фактори, како што […]

Image Description
2 years ago

Известување за сеноќно бдение

"Известување за сеноќно бдение"На 23 март 2018 година (петок) со почеток во 22 часот, во навечерието на т.н. Акатистна сабота, во соборниот митрополитски храм на св. Никола во Куманово ќе се служи сеноќно бдение во чест на Пресветата и Славна Владичица наша Богородица и Секогашдева Марија. Се пока...

Image Description
1 year ago

Недела на Православието во Штип

{artsexylightbox singleImage="images/stories/17-03-19/1.JPG" path="images/stories/17-03-19/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Недела на Православието во Штип На 17. 03. 2019 година, Прва Недела од Великиот Пост – Недела на Православието, препод. Герасим, св...