Title : За Божјиот печат и знакот на ѕверот

За Божјиот печат и знакот на ѕверот

Example User · 2 months ago

Монах Пимен Влад, од романскиот скит Лаку Кога ќе дојде антихристот и ќе посака да ти стави печат, тој нема да посака просто да ти стави еден печат, за да можеш да продаваш и да купуваш, туку ќе посака да го заземе местото на Христос во твојот живот, за да биде тој на местото на... Continue Reading →

Source: https://crkvaveles.wordpress.com/2020/05/20/bozji-pechat/

Share:

Example User

All author posts

Related Posts

Image Description
9 months ago

За трудот да се сочува бракот!

ЗА БРАКОТ (Д -р Радован Биговиќ, професор на Православниот богословски факултет – Белград) Не постои заедница во која не постои проблем, само прашање е како таа се справува со проблемот. Еден од првите знаци за кризата во бракот е окривувањето на оној другиот за сите проблеми. Тоа е една многу...

Image Description
1 year ago

ереј Игор Острески: СВЕТИОТ АПОСТОЛ И ЕВАНГЕЛИСТ МАТЕЈ

По Христовото воскресение и по слегувањето на Светиот Дух врз апостолите, апостол Матеј, заедно со апостолите, го проповедал Евангелието во Ерусалим, потоа заминал во Абисинија, па преку Арабија и Персија во Мидија. Во Етиопија го поставил својот следбеник Платон за епископ, а тој се повлекол на мир...

Image Description
1 month ago

Задушница! Денот не преставува гозба за најадените, туку милост кон гладните!

Молитвата и милосрдните дела се најпотребното за спасение на душите на покојниците но и за нашите души. И само еден гладен да нахраниме, сме направиле повеќе за душите на починатите, отколку сите формални процедури и обичаи да ги извршиме и најбогатите трпези на светот да ги поставиме врз гробот, за...