Title : ЗА БОЖЈИТЕ ДАРОВИ (01.05.2020 09:35)

ЗА БОЖЈИТЕ ДАРОВИ (01.05.2020 09:35)

Example User · 3 months ago

3.angeli.so.trubaИ да запаметиме: Бог е толку добар, што сите ние, и свештеници и лаици, и верници и неверници, имаме многу повеќе дарови Божји одошто „заслужуваме“, и во „квантитет“ и во „квалитет“; за да може овој свет, колку-толку, нормално да живее. Тешко нам, ако Бог ни судеше според нашите дела. И жално, што ова не можеме да го видиме, а истовремено и не веруваме.

Source: http://preminportal.mk/duhovnost-2/besedi-2/23007-01-05-2020-09-35

Related Posts

Image Description
1 month ago

Св. Климент Охридски: Поука на вознесение на Господ наш Исус Христос

Поради тоа, браќа, бидејќи нè очекува бесконечна мака, да се потрудиме преку подвиг да ја избегнеме, со милостина да го пречекаме бедниот и да го угостиме, примајќи го туѓинецот, гладниот нахранувајќи го и необлечениот облекувајќи го, одејќи со брзање во црквата Божја, пазејќи ]а со страв заповедта...

Image Description
3 years ago

Сестра Васа: Живото предание и спасението во градот

Прв дел од излагањето во два дела Би сакала да поговорам за ова, бидејќи под „град“ јас го подразбирам светот, т.е. местото каде што во денешно време живеат мирјаните и каде што многумина живееле во древниот свет. Би сакала да се ослободиме од премногу распространетата идеја дека живата црковна тра...

Image Description
10 months ago

Мирополит Струмички Наум - СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ

Во денешното евангелско четиво (Марко 6, 14–29) ни се открива кои се главните човекови страсти и какви се нивните основни меѓусебни влијанија во нас самите. Страста е болна – до развратена душевна сила која преку покајание (преумување) треба да се преобрази во добродетел. Главна човекова страст е са...