Застапување на Архангел Михаил во време на операција!

Example Super-Admin User · 2 weeks ago

    2 minutes, 1 second
 Застапување на Архангел Михаил  во време  на операција!


 Едно од многубројните чуда на Архангелот Михаил претставува и исцелувањето на момчето Василиј Карастирис, на чија операција присуствувал самиот Архистратиг.
 Играјќи се, Василиј паднал и сериозно ја повредил главата. Го донеле во болницата каде лекарите дале страшна дијагноза: слепило и потполна парализа на ногата и раката. Дежурниот лекар во болницата ги повикал родителите на несреќното дете кај себе во кабинетот и им рекол:
-Состојбата на детето е тешка. Неопходна е итна операција. но, ќе бидам отворен, надежта за успех е многу мала. Еден, два процента, не повеќе. Одлуката треба да се донесе брзо, додека уште постојат било какви шанси.
 На мајката ѝ се причинило дека земјата ја снемува под нејзините нозе. Таткото запрашал:
 -Докторе, зарем не постои некоја друга можност?
 -За жал, не.
               Не размислувајќи долго, таткото дал согласност за операција. Додека момчето го подготвувале за операција, како што тој самиот после раскажувал, кога му ги покриле очите темнината исчезнала, и пред него се појавила светлина: видел храм со високи ѕидови и фасада обложена со црвен камен. Од отворените врати на храмот излегувала заслепувачка светлина. Василиј се приближил кон вратите и... што видел! Прекрасен млад човек, осветлен со силна светлина, испружил рака кон него и го повикал:
              -Дојди тука, Василиј! Не плаши се, ќе оздравиш. Јас ќе ја водам раката на лекарот и операцијата ќе биде успешна.
              Момчето отишло кај младиот човек кој го повикал, паднало на колена, ги гушнал неговите нозе и ја наведнал повредената глава кон неговата лева нога. Младиот човек ја испружил раката и нежно го помилувал момчето. Пред да го снема видението, момчето успеало да забележи во длабочината на храмот темна икона со сребрена рамка.
            Операцијата завршила успешно. Видот и подвижноста во потполност се повратиле. Тоа се случило на 21. ноември, на празникот на светиот Архангел Михаил. Успехот на операцијата лекарите го сметале за вистинско чудо.
              Поминале години. Семејството на Василиј, постојано го барале оној којшто го вратил здравјето на нивниот син, додека еден прекрасен ден во една телевизиска емисија, Василиј, губејќи ја веќе секоја надеж, не го препознал храмот од неговото видение. Со многу поклоници тој дошол на Мандамадос и го посетил храмот на светиот Архистратиг Михаил, принесувајќи му искрени солзи на благодарност за спасениот живот.➕

Избор од фб профил на Свети Марко Ефески 

Source: https://preminportal.com.mk/duhovnost-2/zhitija/25449-zastapuvanje-na-arhangel-mihail-vo-vreme-na-operacija

Share:

Example Super-Admin User

Perferendis aliquam velit aut non qui voluptas. Velit est voluptatem qui eum rem laboriosam ut. Blanditiis magni earum quo unde repudiandae sequi. Delectus autem quis dolores. Ut rerum aut illum possimus. Officiis placeat ducimus aut harum quos. Est in aspernatur animi. A aut et esse ex dolore sed. Incidunt rerum sed modi culpa. Expedita quia inventore iure aliquam. Itaque laboriosam vel fugiat aut.

All author posts

Related Posts

Image Description
2 years ago

Пештерната црква на Свети Павле во Неа Фокеа, Халкидики (13.07.2020)

(Обновено)   Неа Фокеа е мало рибарско село со околу 1500 жители, сместено по должината на едно од трите краци кои го сочинуваат полуостровот Халкидики. Покрај крајбрежјето се протега Византиска тврдина, за која се смета дека е изградена во 1407 година и се издига до висина од 17 метри. Покрај...

Image Description
2 years ago

Дали постои молитва за тие што имаат потешкотии да стапат во брак?

  Пoчитувани, прашањата што ги поставувате на нашата страница, секогаш имаат духовна основа во одговорот, бидејќи сите состојби на човекот почнуваат од нивните духовни состојби. Кога зборуваме за брак, ние, никогаш не смееме да го гледаме тоа како што го гледа светот односно бракот како институ...

Image Description
2 years ago

Иконата и нејзината смисла

- Иконата како сведоштво за фактот на Боговоплотувањето Не прави за себе идол, ниту некаква слика на она, што е горе на небото, што е долу на земјата и што е во водата под земјата; немој да им се поклонуваш, ниту да им служиш, бидејќи Јас Сум Господ, Бог твој (2Мојс 20,4-5). Овој стих, кој ја преда...