Архива: Дијалог меѓу еден старец и еден атеист (4) -10.05.2016 г.

Example User · 1 month ago

    0 minutes, 12 seconds


TVIT487

Дури и најголемиот од философите, Сократ, кој расправал и поучувал целиот свој живот, а при крајот сочинил една содржајна „Апологија“, ќе имал што уште да каже, ако живеел.
Само Христос – во временски рамки од три години – поучувал што требало, правел што требало и на крајот (на Крстот)

Source: https://preminportal.com.mk/duhovnost/duhoven-azbuchnik/17663-dijalog-megju-eden-starec-i-eden-ateist-4-10-05-2016-g

Share:

Example User

Placeat id pariatur et eos et nostrum. Voluptas cupiditate non sunt. Iusto impedit dolorum eaque deleniti molestiae numquam praesentium. Voluptas eligendi nulla quo ipsa dicta maiores accusamus. Voluptate impedit et voluptas id magni. Magnam vero autem autem accusantium nesciunt. Sunt ad quas atque aut dolorum. Voluptatibus similique quidem culpa cumque quia officiis nisi.

All author posts

Related Posts

Image Description
3 years ago

За значењето на празникот Покров на Пресвета Богородица

„Нема православно богослужение во кое Света Дева не се слави и велича како Приснодева и Богородица. Безбројни се Стихирите, песните за Неа, Молитвите упатени кон Неа… Секој збор на Црковната свест за Неа е молитва кон Неа, славословие за Неа… Господ Христос и Неговата чудесна Богомајка за молитвенит...

Image Description
2 years ago

Страстите се училиште на добродетели - паѓајки се учиш да стануваш

Страстите се училиште на добродетели - паѓајки се учиш да станувашСекогаш кога го гледам ликот на преподобната Марија Египетска, мислам, дека страстите никогаш нема да не напуштат, туку се преобразуваат и трансформираат. Залудно се камшикуваме за да ги искорениме. Потребно е, со помош на Благодатта...

Image Description
1 year ago

ПОКЛОНУВАЊЕ НА ХРИСТОВИОТ КРСТ!

ПОКЛОНУВАЊЕ НА ХРИСТОВИОТ КРСТ “Кресту Твојему поклањајемсја, Владико, и Свјатоје Воскресеније Твоје славим”. (На Твојот Крст се поклонуваме, Владико, и Твоето Свето Воскресение го славиме). Духовното поклонување на Крстот е постојано чувствување на благодарност кон Бога за крстните страданија, кои...