ОГЛЕДАЛО

NEWSPAPER / MAGAZINE / RSS AGREGATOR

Вечерна богослужба во манастирот на свети Јоаким Осоговски

На 16.11.2019 година, кога го прославуваме споменот на преподобниот Јоаникиј Велики, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. Јосиф служеше Вечерна богослужба во манастирот на свети Јоаким Осоговски во Крива Паланка.


Обновување на храмот на свети великомаченик Георгиј Победоносец во Лида

На 16.11.2019 година, кога Црквата го слави споменот на обновувањето на храмот на светиот великомаченик Георгиј Победоносец во Лида, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. Јосиф, служеше Света Златоустова Литургија во ман...


Дваесет и прва недела по Педесетница

На 10.11.2019 година, во Дваесет и првата недела по Педесетница, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. Јосиф служеше Света Златоустова Литургија во храмот на свети Јован Крстител во Кратово. На Светата Литургија, верниот...


Вечерна богослужба за свети Димитриј Солунски

На 07.11.2019 година, во навечерието на славата на свети Димитриј Солунски, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. Јосиф, служеше Вечерна богослужба во храмот на свети Димитриј Солунски во Крива Паланка.


Свети апостол Јаков брат Господов

На 5.11.2019 година, кога го прославуваме споменот на Светиот апостол Јаков брат Господов, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. Јосиф служеше Света Јаковова Литургија во митрополитскиот соборен храм на Свети Никола во К...


Дваесетта недела по Педесетница

На 03.11.2019 година, во Дваесеттата недела по Педесетница, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. Јосиф служеше Света Златоустова Литургија во храмот на свети Јован Крстител во Кратово. На Светата Литургија, верниот наро...


Седумнаесетта недела по Педесетница

На 13.10.2019 година, во Седумнаесеттата недела по Педесетница, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. Јосиф, го освети храмот на светиот пророк Илија во село Миладиновци – Куманово. На Светата Литургија, верниот народ се...


Take Me Top
Copyright © 2017 Ogledalo   |   All Rights Reserved   |   Designed By Zoran shefot Bogoevski