МАСКИТЕ во семејството

Example User · 1 month ago

    0 minutes, 13 seconds


TVIT162 Многу е тешко да се очисти душата. Потребно е длабоко смирение и  автентично покајание, за да се очисти душата. Оттука, бидејќи не се втурнуваме во таква борба, не посакуваме да скокнеме во таа бездна на сопственото срце, тогаш се принудуваме да ставиме маски. И маската ја покрива целата наша моментална

Source: https://preminportal.com.mk/duhovnost/odgovori-na-sovremeni-problemi/25698-maskite-vo-semejstvoto

Share:

Example User

Placeat id pariatur et eos et nostrum. Voluptas cupiditate non sunt. Iusto impedit dolorum eaque deleniti molestiae numquam praesentium. Voluptas eligendi nulla quo ipsa dicta maiores accusamus. Voluptate impedit et voluptas id magni. Magnam vero autem autem accusantium nesciunt. Sunt ad quas atque aut dolorum. Voluptatibus similique quidem culpa cumque quia officiis nisi.

All author posts

Related Posts

Image Description
3 years ago

Ретроспектива (2005-2020): Александар Шмеман - Крштевање

  КРШТЕВАЊЕ Александар Шмеман Таинството на водата Во нашите богослужбени книги светото Таинство Крштевање започнува со следното упатство: Свештеникот влегува во олтарот и облекува бела облека. При запалени свеќи, тој кади околу садот со водата, ја остава кадилницата и се поклонува. Во...

Image Description
3 years ago

Ретроспектива (2005-2020): Митрополит Сурошки Антониј - За имињата и за ангелите

   За имињата и за ангелите Митрополит Сурошки Антониј. Во книгата Откровение има стих во кој тајновидецот Јован ни кажува дека, кога ќе настапи времето и кога сите ние ќе бидеме во Царството Божјо, секој од нас ќе добие таинствено име, коешто го знае единствено Бог, Кој го дава,...

Image Description
3 years ago

Mонахиња Нина Кригина - Грешките на предбрачните односи

Друг распростанет став кај младите е дека од животот треба да се земе сé. Кога почнуваш да разговараш со нив и да ги испрашуваш што по нивно мислење е љубов, сфаќаш дека љубовта за нив подразбира честа промена на сексуалните партнери. Коклу само варијанти ќе се наслушаш. "Мене ми е потребно да го на...