Св. преподобна Теодора Цариградска - За митарствата

Example User · 2 years ago

    0 minutes, 12 seconds


Првото митарство беше на лагата, второто - на клеветата, третото - на зависта, четвртото - на лажливата навредливост поради самољубие, петтото - на гневот и јароста, шестото  -на гордоста, седмото - на ругањето и сквернословието, осмото - на лихварството и измамата, деветтото - на суетата, 

Source: https://preminportal.com.mk/duhovnost-2/zhitija/21264-sv-prepodobna-teodora-carigradska

Share:

Example User

Placeat id pariatur et eos et nostrum. Voluptas cupiditate non sunt. Iusto impedit dolorum eaque deleniti molestiae numquam praesentium. Voluptas eligendi nulla quo ipsa dicta maiores accusamus. Voluptate impedit et voluptas id magni. Magnam vero autem autem accusantium nesciunt. Sunt ad quas atque aut dolorum. Voluptatibus similique quidem culpa cumque quia officiis nisi.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 month ago

Светите Емерам и Волфганг од Регенсбург

СПОМЕН НА СВЕТИТЕ ОТЦИ ЕМЕРАМ И ВОЛФГАНГ, ЕПИСКОПИТЕ НА РЕГЕНСБУРГ, ЧИЈ СПОМЕН ЦРКВАТА ГО СЛАВИ НА 22 СЕПТЕМВРИ И 31 ОКТОМВРИ (?-652; германски: Emmeram von Regensburg) (924-994; германски: Wolfgang von Regensburg) Во првото илјадолетие, во градот Регенсбург живееле прочуени светии, кои...

Image Description
1 year ago

Недела 13 по Педесетница – Ајде, да го убиеме! (Омилии)

…Кога лозјето беше како co пламеница изгорено и оградата околу него искршена, кога co незнабожечката поплава лозјето беше поплавено и кога бунарот во лозјето пресуши и кулата беше претворена во разбојничка пештера – тогаш ненадејно во лозјето дојде синот на човекот домаќин, Единородниот Божји Син. Б...

Image Description
1 month ago

Жезлот Аронов

Свештеник Јани Мулев Во Стариот Завет, во петте книги на Мојсеј, читаме многу интересни истории од животот на избраниот израилски народ. Во една од тие книги читаме за една побуна на неколку еврејски водачи против Мојсеј, а тој ги собрал жезлите – стаповите од сите 12 водачи на 12 племиња на Израило...