Вирџилиу Георге: КОВИД 19 – БОЛЕСТ НА ЕГОИЗМОТ

Example User · 1 month ago

    0 minutes, 16 seconds


 3.to.Naoganje.glava.sv.Jovan.KrstitelЗа „Ковид“ зборува сиот свет. Не постои дом во кој не се слушаат коментари, ден а да не се спомне името на овој вирус, или да не зборуваме за пандемијата што го сврте светот наопаку. Ке вклучиш ТВ или радио, или само сакаш да направиш некое пребарување на интернет, а од некаде на страницата те потсетуваат за „Ковид 19“. По сѐ изгледа само така можеме да кажеме дека сме во тек со актуелноста.

Source: https://preminportal.com.mk/duhovnost/odgovori-na-sovremeni-problemi/24400-19

Share:

Example User

Placeat id pariatur et eos et nostrum. Voluptas cupiditate non sunt. Iusto impedit dolorum eaque deleniti molestiae numquam praesentium. Voluptas eligendi nulla quo ipsa dicta maiores accusamus. Voluptate impedit et voluptas id magni. Magnam vero autem autem accusantium nesciunt. Sunt ad quas atque aut dolorum. Voluptatibus similique quidem culpa cumque quia officiis nisi.

All author posts

Related Posts

Image Description
3 weeks ago

Имајте среќен ден и живејте го животот како шесте приказни

1) Еднаш, сите селани решија да се молат за дожд. На денот на молитвата се собра целиот народ, но дојде само едно момче со чадор. Ова е ВЕРА.2) Кога ги фрламе бебињата во воздух, тие се смеат бидејќи знаат дека ќе ги фатиме. Ова е ДОВЕРБА.

Image Description
3 years ago

НЕКА ТИШИНАТА ТИ ЗБОРУВА

 НЕКА ТИШИНАТА ТИ ЗБОРУВА Понекогаш тишината е најдобрата молитва со која можете да се молите кога немате зборови и кога вашето срце страда. Застанете во молитва и замолчете. Дури и стоењето пред Бога е манифестација на волјата и љубовта кон Него. Не се вознемирувајте дури и ако не можете да ка...

Image Description
1 month ago

ДЕЦАТА И ЦРКВАТА!

Николај Е. Пестов- ПРАВОСЛАВНО ВОСПИТУВАЊЕ НА ДЕЦАТА СВЕТИ ТАЈНИ Оставете ги децата да приоѓаат кај Мене. Мк. 10,14. Ние знаеме колку Господ ги љубеше децата. Тој заповеда на Своите Апостоли да не им бранат на децата да доаѓаат при Него. Да не бидеме и ние пречка нашите деца да добијат вечна Божја...