ОГЛЕДАЛО

NEWSPAPER / MAGAZINE / PUBLISHER

Недела на раслабениот

"Недела на раслабениот"На 29 април 2018 година (Недела на раслабениот), во храмот на свети Јован Крстител во Кратово, митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф служеше Света Златоустова Литургија. На Светата Литургија, верниот народ се...

Недела на Мироносиците

"Недела на Мироносиците"Во третата недела по Пасха (22 април 2018 година по Хр.), во храмот на света Троица во Куманово, митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф служеше Света Златоустова Литургија. На Светата Литургија, верниот народ...

Посета на Киевската православна богословска академија

"Посета на Киевската православна богословска академија"На 18 април 2018 година делегација од Македонската православна црква – Охридска архиепископија ја посети Киевската православна богословска академија и манастирот на свети Архангел Михаил...

Светол Петок (Животоносен источник)

"Светол Петок (Животоносен источник)"На Светол (Источен) Петок (13 април 2018 година), кога го празнуваме споменот на осветувањето на храмот на Пресвета Богородица во Константинопол, митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф служеше Бож...

Вечерна за Источен Петок – Балаклија

"Вечерна за Источен Петок – Балаклија"На 12 април 2018 година (четврток од Светлата седмица), во храмот на света Петка во Бедиње – Куманово, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, служеше Вечерна богос...