Воскресение Христово во храмот „Свети Јован Крстител“ во Џилонг (Викторија)

Ангелите на  небесата  пеат  за Твоето воскресение, Христе Спасе наш. Удостој не и нас на земјава, со чисто срце да Те славиме На 08. 04. 2018 година,  во црковната општина „Свети Јован Крстител“ во Џилонг, старешината на храмот протојереј Чедом...

Света Архиерејска Литургија за Воскресение Христово во храмот „Света Петка“ во Рокдејл, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

Иако во гроб слезе, Безсмртен, но силата на адот ја разурна, и воскресна, како победник, Христе Боже, Ти што на жените мироносици им рече: радувајте се! и на Твоите апостоли мир дарувајќи им, на паднатите им даваш Воскресение. На 08. 04. 2018 го...

Воскресение Христово во  храмот „Свети Никола“ во Кабрамата, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

Aнгелот ѝ викна на Благодатната: „Чиста Дево, радувај се! И ќе повторам: Радувај се! Твојот Син воскресна тридневен од гробот и мртвите ги воскресна.“ Народи, веселете се! (Пасхална стихира) На 08. 04. 2018 година,  во црковната општина „Свети Н...

Најмладите членови на МПЦО  „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг учествуваа во бојадисувањето на велигденските јајца

На 07. 04. 2018 година, во Светата и Велика сабота од Страсната седмица, кога Светата Црква си спомнува и за Благовештението на Пресвета Богородица, во црковната општина „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, во организација на старешина...

Велика сабота во храмот „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, Мелбурн (Викторија)

Попусто го чуваш гробот, стражо, Зашто тој не може да го задржи самиот Живот   На 07. 04. 2018 година, во Светата и Велика сабота од Страсната седмица, кога Светата Црква си спомнува и за Благовештението на Пресвета Богородица, во црковната општи...

Велика сабота во храмот „Света Петка“ во Рокдејл, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

„Воскресни Боже, суди ѝ  на земјата, зашто Ти владееш над сите народи“   На 07. 04. 2018 година, во Светата и Велика сабота од Страсната седмица, кога Светата Црква си спомнува и за Благовештението на Пресвета Богородица, во црковната општина „С...

Света Архиерејска Литургија во храмот „Свети Никола“ во Кабрамата, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

Во гробот телесно, во адот со душата како Бог, во рајот со разбојникот, и на Престолот Си бил Христе со Отецот и Духот, сè исполнувајќи, Неопислив   На 07. 04. 2018 година, во Светата и Велика сабота од Страсната седмица, кога Светата Црква си сп...

Василиева Литургија на Велика Сабота

"Василиева Литургија на Велика Сабота"На Велика Сабота (7 април 2018 година, кога се слави и Благовештението на Пресветата Владичица наша Богородица и Секогашдева Марија), во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово митрополи...