Мамо, не плачи! Свети Јован Руски ми направи добро

Example Super-Admin User · 2 weeks ago

    1 minute, 17 seconds


  Мамо, не плачи! Свети Јован Руски ми направи добро
 ...Семејство во Атина добило голем удар, нивното дете Василакис, 5-то одделение, наеднаш ги изгубило нервите, се затворило дома, и кога ги почнале тестовите и му била дијагностицирана „миелоидна леукемија“ на 'рбетниот столб. Почна хемотерапијата, на детето му опаѓа косата. Детето ги губеше силите.

Една ноќ, на полноќ и ја вика на мајка си.

- Мамо, сакам да направиш нешто. Однеси ме кај Свети Јован Руски.

- Како, чедо мое, си помислил на овој Светител меѓу толку светители?

- Се сеќаваш ли каде отидовме на пат минатата година? Ја имавме земено и книгата со Неговите чуда. Вечерва, штом завршив со читање, слушнав глас во мене, како да ми рече, дојди во мојата црква, Василакис, и јас добро ќе се однесувам со тебе.

Тие дојдоа.

 Можеше да се види како детето се обидува да се држи за животот. Тој се приближи, се поклони. Ги отвори своите мали раце, се помоли, а потоа ја облече капата и појасот на Светителот. Дури и наједноставниот предмет може да ја пренесе моќта на Бога. Неговата мајка плачеше крај светите мошти, а потоа детето и вели:

-Мамо, не плачи! Свети Јован ми направи добро.

- Кажи ми, дете мое, како?

-Вкочанетоста во телото и болката во долниот дел на грбот престанаа и покрај тоа во мене дојде радост. Мило ми е што се враќам во моето училиште.

Заминаа и никому ништо не кажаа. Се вратија во Атина. Тие отидоа во болница

Направени се нови тестови и професорот рече дека со резултатите од биопсијата сега ја прекинуваме хемотерапијата бидејќи болеста веќе не постои. Тогаш мајката раскажала што детето направило самостојно, а докторот рекол:

- Ова е  над науката, тоа е во областа на верата. Му благодариме на Светителот затоа што отпуштањето од болницата е потпишано од Светител.

Во јуни, Василакис заврши основно училиште и е како што сака Господ...“


Source: https://poukinasvetitestarci.blogspot.com/2024/06/blog-post_40.html

Share:

Example Super-Admin User

Aut dolor fugit impedit incidunt. Unde repellat commodi illum voluptas. Quisquam consequatur autem quae ipsam. Corporis voluptate aspernatur minus omnis. Maiores aut fugit mollitia eaque. Praesentium facere alias dicta delectus et rerum. Dolorem animi cum cumque accusantium vel autem. Eos iste reprehenderit et odit eius voluptas modi. Sequi dolorum dolorem inventore saepe quibusdam. Impedit in est repudiandae consequatur fugit fugit. Dolorem et illum neque aut sint et.

All author posts

Related Posts

Image Description
5 days ago

Големиот лек

Големиот лекКога не живееш со Христа, живееш во меланхолија, во тага, во немир, во неволја. не живееш како што треба. Тогаш се појавуваат многу абнормалности и во телото. Телото, ендокрините жлезди, црниот дроб, жолчката, панкреасот, желудникот се погодени.Тие ви велат: „За да бидете здрави, наутро...

Image Description
52 minutes ago

Како духовно да го започнете денот

Како духовно да го започнете денотПрисилете се да се разбудите рано наутро со овој распоред. Штом ќе се разбудите, свртете го умот кон Бога: направете Крстен знак и заблагодарете Му за ноќта што помина и за сите Негови благослови за вас.Побарајте од Него да ги води сите ваши мисли, чувства и желби,...

Image Description
3 weeks ago

Непознат монах: Толкување на Господи Помилуј...

    Непознат монах: Толкување на Господи Помилуј Господи Исусе Христе, помилуј ме, и пократко „Господи помилуј“, бидејќи во времето на Апостолите им било дадено на христијаните и наредено да се кажува непрестајно, како што велат.Но, што значи ова „Господи помилуј“, денес многу малку се оние кои го з...