Мирото е небесна „супстанца“ и е дар на Светиот Дух

Example User · 1 month ago

    0 minutes, 13 seconds


Miro.sv.Dimitrij.BogorodicaНаучниците во Париз извршија хемиска анализа на мирото што го испуштаат моштите на Свети Димитрија и иконата на Богородица Малевска. И научниците открија,  дека и во двата случаи мирото се состои од 33 состојки, кои ги нема никаде на планетата Земја!!! Мирото е небесна „супстанца“ и е дар на Светиот Дух.

Source: https://preminportal.com.mk/nauka-kultura/nauka-i-religija/26398-nauchnici-u-parizu

Share:

Example User

Placeat id pariatur et eos et nostrum. Voluptas cupiditate non sunt. Iusto impedit dolorum eaque deleniti molestiae numquam praesentium. Voluptas eligendi nulla quo ipsa dicta maiores accusamus. Voluptate impedit et voluptas id magni. Magnam vero autem autem accusantium nesciunt. Sunt ad quas atque aut dolorum. Voluptatibus similique quidem culpa cumque quia officiis nisi.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 month ago

Симон Соловејчик: Надарете го детето со слух за сочувствителност

 Како да се развие слух на сочувствителност, срдечност, искреност? Задачата е каде-каде посложена од просто совладување на зборовите: „благодарам“, „повелете“ или „молам“. Внимателност кон другиот, чувството за другиот – тоа е вистински услов за развивање на слух за сочувствителност, срдечност, искр...

Image Description
1 month ago

г. Јаков Стобиски:    Постосмомартовски родови лудории

Оваа година, за разлика од претходната, т.н. осмомартовски маршеви, организирани од родовите активисти на добро познати НВО организации, поминаа очајно како и досега, но овојпат срамежливо во однос на дрската антицрковна и џендер-афирмативна реторика од типот „и транс-жените се жени“ и уличарски пцо...

Image Description
1 month ago

Скопје - НАУЧНА ДЕБАТА „ПОЛИТИКАТА И РЕЛИГИЈАТА“ (13.12.2018)

Во Македонија честопати во пракса во голем дел од настаните и процесите лесно може да се препознае блиската врска на религијата и политиката. Влијанието на религијата во политичките процеси е јасно препознатлива, а од друга страна исто така и влијанието на политиката во религиските процеси.