Title : Петнаесетта Недела по Педесетница

Петнаесетта Недела по Педесетница

Example Admin User · 1 week ago

обновување на лозинка

враќање на лозинка

А лозинка ќе ви биде испратено до вас.

Source: https://pokajanie.mk/2020/09/15/15-nedela-po-pedesetnitsa/

Share:

Example Admin User

All author posts

Related Posts

Image Description
4 weeks ago

Свети Мојсеј Мурин (28 август/10 септември)

Во египетските краишта живеел некој познат разбојник по име Мојсеј, Етиопјанин по потекло, црн во лицето. Најпрво бил роб на некој значаен господар. Но, поради својот незгоден карактер и бидејќи извршил некое убиство, Мојсеј бил избркан од својот господар и се придружил на некои разбојници. А разбо...

Image Description
4 weeks ago

Свети Чед, епископот на Личфилд

ЖИТИЈА НА БОЖЈИ УГОДНИЦИ, КОИ ЗАСВЕТЛИЛЕ ВО ЗЕМЈАТА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА СПОМЕН НА СВЕТИОТ ОТЕЦ НАШ ЧЕД, ЕПИСКОПОТ НА ЛИЧФИЛД, ЧИЈ СПОМЕН ЦРКВАТА ГО СЛАВИ НА 2 МАРТ (634-672; Chad of Lichfield) Свети Чед,[1] заедно со својот брат Кед, своето образование го стекнале во манастирот во Линдисфарн,...

Image Description
3 weeks ago

13. Недела по Педесетница – евангелие за лошите лозари!

Свето евангелие според светиот апостол Матеј Свето евангелие според светиот апостол Матеј   21:33-42 Чујте друга парабола! Имаше еден човек домаќин, кој насади лозје, го загради со плот, ископа бунар, направи кула и, откако го предаде на лозарите, си отиде. И кога наближи времето за берењ...