Подготовка за Рождество Христово

Example Super-Admin User · 1 month ago

    0 minutes, 15 seconds


Не знам како вие се подготвувате за Рождеството. Ако се подготвувате само материјално, со сиот товар на вашите гревови, т.е. неисповедани, тогаш правите голема грешка. Човекот треба да се подготвува за Рождеството и духовно, да се исповеда, т.е. да биде во покајание... Бидејќи Христос дојде во светот „за да ги собере“ гревовите на луѓето и...... Continue Reading →

Source: https://crkvaveles.wordpress.com/2021/12/10/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BE/

Share:

Example Super-Admin User

Aut dolor fugit impedit incidunt. Unde repellat commodi illum voluptas. Quisquam consequatur autem quae ipsam. Corporis voluptate aspernatur minus omnis. Maiores aut fugit mollitia eaque. Praesentium facere alias dicta delectus et rerum. Dolorem animi cum cumque accusantium vel autem. Eos iste reprehenderit et odit eius voluptas modi. Sequi dolorum dolorem inventore saepe quibusdam. Impedit in est repudiandae consequatur fugit fugit. Dolorem et illum neque aut sint et.

All author posts

Related Posts

Image Description
3 years ago

Ретроспектива (2005-2020):НЕБЕСНИТЕ ЧУДА НА СВЕТИ НИКОЛАЈ (I-III)

19ти декември   2020 лето Господово Еве светител Божји којшто постојано го пишува Евангелието Христово; го пишува непрестајно од небото со своите чуда, како што непрестајно го пишуваше во времето на својот живот на земјата. Го пишува по целата земја, на сите пет континенти. Сиот исполнет со чу...

Image Description
3 years ago

ПРЕПОДОБНА МАЈКА ПАРАСКЕВА СВЕТА ПЕТКА, МОЛИ СЕ ЗА НАС!

ПРЕПОДОБНА МАЈКА ПАРАСКЕВА СВЕТА ПЕТКА УТРЕНА Тропар, глас 4. Пустинскиот и самотен живот си го засакала, и по стапките на Христа, твојот Младоженец, ревносно си тргнала; и благиот Негов јарем во младоста си го зела, со Крстот си се вооружила против враговите на душата; со пост, молитви и капки од с...

Image Description
1 month ago

ЗА ЛОШИТЕ ЛОЗАРИ НИЗ СИТЕ ВРЕМИЊА (д. Наум)

“Главната грешка на лозарите, т.е. на сите што неправедно држат високи позиции на власт, е тоа што тие го одгледуваат лозјето, т.е. доверениот народ, на таков начин што луѓето да им носат плодови кои не – Бог, туку нивните страсти ги задоволуваат; не да даваат, туку да земаат. Ова евангелие е уште е...