Помина уште еден ден

Example Super-Admin User · 1 month ago

    0 minutes, 52 seconds


  Помина уште еден ден
Помина уште еден ден. Работа, помисли, проблеми, афери...


Но, почекај малку.


Дури и сега, непосредно пред да заспиеш, спомни го Бога. Уште сега, пред да се одморите од борбата на немилосрдното секојдневие, молете се. А ако немате храброст да станете, молете се некое време додека седите. А ако не можете ни да седнете, легнете. Дури и кога лежите, спомни го Бога.

Заблагодарете Му се за вашиот ден, побарајте од Него прошка ако сте згрешиле, побарајте од Него просветлување и сила за вашето утре.

Дури и ако лежите, молете се.

Бог го гледа вашиот замор, ја знае вашата борба, го препознава вашето расположение.

И ако не за неколку минути, барем за неколку секунди.

Нека биде „Господи помилуј ме“, нека излезе од твоето срце, нека биде „Фала богу“ нека се пее пред да спиеш. Не го сметајте тоа за лицемерно од ваша страна.

И ако ова е точно за молитвата, исто така важи и за сè друго.

Бог го спасува и благословува дури и она малку што Му го даваме. Ние Му даваме трошки, но Неговата љубов ни нуди вечност. Затоа никогаш не заборавајте да Му понудите ни трошка од вашето време, од вашиот живот, од вашето срце, бидејќи овие трошки можеби се доволни за конечно да ве стават во Рајот.


Архимандрит Павлос Пападопулос

Source: https://poukinasvetitestarci.blogspot.com/2024/05/blog-post_54.html

Share:

Example Super-Admin User

Aut dolor fugit impedit incidunt. Unde repellat commodi illum voluptas. Quisquam consequatur autem quae ipsam. Corporis voluptate aspernatur minus omnis. Maiores aut fugit mollitia eaque. Praesentium facere alias dicta delectus et rerum. Dolorem animi cum cumque accusantium vel autem. Eos iste reprehenderit et odit eius voluptas modi. Sequi dolorum dolorem inventore saepe quibusdam. Impedit in est repudiandae consequatur fugit fugit. Dolorem et illum neque aut sint et.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 month ago

Вистински маж - кој е тој?....

 Вистински маж  - кој е тој?"Биди маж". Оваа фраза ја слушам доста често од роднините, пријателите и медиумите. Но, ако во устата на, на пример, татко ми, тоа звучи природно и очекувано (родителите често сакаат да нагласат дека нивните деца не се она што би сакале), тогаш во однос на другите извори...

Image Description
2 years ago

ЧАМЕЦОТ И ГРАБЛИВИТЕ БОГАТАШИ – (ОМИЛИИ)

Замислете, еден голем и горд кораб да се разбие врз морските длабочини и да почне да тоне. Што станува со патниците? Еден се фаќа за некоја штица и се држи за штицата. Друг се фаќа за некое буре и се држи за бурето. Трет успева да приврзе некакви балони на вратот и co нив да плива. Четвртиот скокну...

Image Description
1 week ago

Ви благодарам...

 Ви благодарам...Им благодарам на сите оние кои се смеат на моите соништа... ја инспирираат мојата имагинација...Благодарам на сите што ме исполнуваат со лаги...ми ја даваат моќта на вистината...Им благодарам на сите што не веруваа во мене...ме научија како да поместувам планини.Сакам да им се забла...