Свети Порфириј Капсокаливит - ВОДОСВЕТ ВО ЈАВНА КУЌА

Example User · 1 month ago

    0 minutes, 11 seconds


Бог не љуби сите нас. Он е многу добар и им дава дожд и на праведните и на неправедните (Мат. 5,45). Он е Татко на сите нас и се грижи за сите. Само да се потрудиме да Го спознаеме и да го засакаме и ние и да станеме добри. Да Го засакате и ќе видите колку среќни ќе бидете.

Source: https://preminportal.com.mk/duhovnost/odgovori-na-sovremeni-problemi/17490-sveti-portfirij-kapsokalivit

Share:

Example User

Placeat id pariatur et eos et nostrum. Voluptas cupiditate non sunt. Iusto impedit dolorum eaque deleniti molestiae numquam praesentium. Voluptas eligendi nulla quo ipsa dicta maiores accusamus. Voluptate impedit et voluptas id magni. Magnam vero autem autem accusantium nesciunt. Sunt ad quas atque aut dolorum. Voluptatibus similique quidem culpa cumque quia officiis nisi.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 month ago

Кога доаѓа зрелоста?

Елефтериос Елефтеријадис, психолог Човекот созрева кога веќе им простува на своите родители. Кога ѝ простува на мајка си и на татко си, за сите оние грешки, кои било од незнаење, било од слабост ги направиле во неговото воспитување. Човекот созрева кога веќе може и му простува на братот. На сопругот...

Image Description
1 month ago

Свети Филарет Московски - ПРАВОСЛАВЕН КАТИХИЗИС (3)

 146.Што говори Светото писмо за едносуштноста на Отецот и Синот?    Во Светото писмо Самиот Исус Христос за Себе и за Бог Отецот вели вака: Јас и Отецот едно сме (Јн. 10, 30).    147.Што значи: преку кого сѐ стана?

Image Description
1 month ago

ГРИЖАТА НА СОВЕСТ КАКО ПРОБЛЕМ НА ПОСТОЕЊЕТО

Така, неуспехот на Адам да го доживее своето постоење како динамичен дијалог со неговата совест е неуспех на неговиот дијалог со неговата подлабока и автентична природа. Кога ја престапува својата морална свест, тој се одвојува од своето автентично јас, се отуѓува од длабочината на неговата личност.