Брате, ако наидеш на некаква тешкотија или во твоите дела или во зборовите...

Example Super-Admin User · 1 month ago

    0 minutes, 24 seconds 

Брате, ако наидеш на некаква тешкотија или во твоите дела или во зборовите...Брате, ако наидеш на некаква тешкотија или во делата или во зборовите или дури во мислите, воопшто не ја барај твојата волја или твојата леснотија, туку гледај да откриеш што е точно волјата Божја и направете го тоа до совршенство, дури и ако ви се чини дека бара труд, верувајќи со целото свое срце дека тоа е во ваша корист повеќе од сета човечка разумност.

Зашто секоја Божја заповед е дадена за да ни обезбеди вечен живот, а оние што ја бараат нема да бидат лишени од никакво добро.


Ава Исаија

Source: https://poukinasvetitestarci.blogspot.com/2024/05/blog-post_50.html

Share:

Example Super-Admin User

Aut dolor fugit impedit incidunt. Unde repellat commodi illum voluptas. Quisquam consequatur autem quae ipsam. Corporis voluptate aspernatur minus omnis. Maiores aut fugit mollitia eaque. Praesentium facere alias dicta delectus et rerum. Dolorem animi cum cumque accusantium vel autem. Eos iste reprehenderit et odit eius voluptas modi. Sequi dolorum dolorem inventore saepe quibusdam. Impedit in est repudiandae consequatur fugit fugit. Dolorem et illum neque aut sint et.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 week ago

Свети Апостоли Петар и Павле – Петровден

„Ти си Петар и на тој камен ќе ја изградам црквата Своја…“(Матеј 16, 18) Погледнувајќи ги со своите духовни очи ликовите на денешните славени­ци – великите, духоносни, првоврховни и богопросветени апостоли Петар и Пав­ле, можеме со благоговение да се поклониме пред величието на нивниот ду­ховен п...

Image Description
4 weeks ago

Дали е возможно Велигден да се прославува заедно со неправославните?

Светите отци од Првиот вселенски собор, Византиска минијатура Сега, во периодот кога се прославува еврејската Пасха, добиваме повод да се навратиме на дискусијата за заедничката прослава на христијанската Пасха, заедно со иноверните христијани. Имено, Неговата Светост Цариградскиот Патријарх В...

Image Description
3 years ago

Свети Спиридон и патникот

Еднаш на вратата од домот на свети Спиридон затропал еден изморен патник, кој доаѓал од Киринеа. Надвор времето било ужасно, дождови, ветар, а патникот кој 3 дена одел гладен, едвај дошол до неговата куќа. Светиот владика Спиридон (270-348), кој бил вдовец и живеел со неговата ќерка, света...