Архиепископ на Тирана и цела Албанија, г. Анастасиос Јанулатос

На едно предавање во Универзитетскиот амфитеатар, архиепископот на Тирана г. Анастасиос Јанулатос ја кажа следнава приказна:

Еднаш една жена забремени во подоцнежна возраст и лекарите ѝ велеа дека треба да ја прекине бременоста, затоа што детето ќе се роди со пречки во развојот. Таа не ги послуша, туку продолжи да се моли! И се случи чудото, детето со пречки во развој го гледате пред вас – Анастасиос Јанулатос, архиепископ на Тирана.

Превод од грчки јазик: Свештеник Јани Мулев