Добриот Татко

Example User · 1 month ago

    0 minutes, 11 seconds


Тоа утро четиригодишниот Дамјан стана многу рано, уште во зори. Му беше роденден и сакаше своите родители да ги изненади со вкусни палачинки. Најде длабока чинија и лажица за матење и бидејќи полиците беа превисоки, се качи на стол за да го дофати брашното. Но кутијата каде што

Source: https://preminportal.com.mk/duhovnost/odgovori-na-sovremeni-problemi/20272-dobriot-tatko

Share:

Example User

Placeat id pariatur et eos et nostrum. Voluptas cupiditate non sunt. Iusto impedit dolorum eaque deleniti molestiae numquam praesentium. Voluptas eligendi nulla quo ipsa dicta maiores accusamus. Voluptate impedit et voluptas id magni. Magnam vero autem autem accusantium nesciunt. Sunt ad quas atque aut dolorum. Voluptatibus similique quidem culpa cumque quia officiis nisi.

All author posts

Related Posts

Image Description
3 years ago

Јеротеј Влахос: ГОСПОДОВИТЕ ПРАЗНИЦИ - ПЕДЕСЕТНИЦА

Детали Духовност 20 Јуни 2021 Посети: 5297 Слегувањето на Светиот Дух – фреска во Марков манастир ПЕДЕСЕТНИЦА Христос пред да се вознесе на Небесата им даде заповед на Своите Ученици по Неговото Вознесение...

Image Description
1 month ago

За умносрдечната молитва Св. Василиј Велики и Лествичник … (Добротољубие)

21. И свети Јован Златоуст учи за молитвата внатре во срцето, со зборовите „Господи, Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме!” И великиот свети Јован Златоуст говори: „Ве молам, браќа, никогаш не нарушувајте го и не презирајте го правилото на оваа молитва.” А малку понатаму додава и вели: „Монахот е д...

Image Description
1 month ago

Има ли пострашен суд?

Зарем Христос нема да нè погледне така, со болка, со прекор, со кроткост и воедно со жалење? И тоа е целиот Суд! Како топлиот, најсветол поглед, полн со љубов и тага ќе биде страшен, болен за срцето, кое ја предало оваа љубов! Тогаш душата веднаш ќе се сети на сè - колку пати, каде и кога била пре...