Дојди додека си млад

Example User · 3 years ago

    0 minutes, 14 seconds


TVITER84Пред извесно време на интернет страните се вртеше едно видео, во кое еден босански лекар, на хумористичен начин, ја опиша навиката на нашите луѓе да одложуваат сѐ за во последен момент. Тој вели: „Ми доаѓаат луѓе три дена пред смртта и ме прашуваат, што да правам. А јас им велам: па посипувај се со земја и навикнувај се на смртта“.

Source: https://preminportal.com.mk/duhovnost/odgovori-na-sovremeni-problemi/24295-dojdi-dodeka-si-mlad

Share:

Example User

Placeat id pariatur et eos et nostrum. Voluptas cupiditate non sunt. Iusto impedit dolorum eaque deleniti molestiae numquam praesentium. Voluptas eligendi nulla quo ipsa dicta maiores accusamus. Voluptate impedit et voluptas id magni. Magnam vero autem autem accusantium nesciunt. Sunt ad quas atque aut dolorum. Voluptatibus similique quidem culpa cumque quia officiis nisi.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 month ago

Детето се воспитува со срце

Интервју со отец Георгиј Романенко Отец Георгиј Романенко е свештеник во црквата во село Борисово, во Московскиот регион. Тој е исто така познат детски психијатар. Се видовме со него, за да разговараме за проблемите во детскиот менталитет. Отче, вие сте свештеник подолго време, но и покрај тоа водит...

Image Description
2 years ago

“He убивај” Што се’ преставува оваа заповед – убиство?

Шеста Божја Заповед “He убивај” Што ќе кажеме во врска co оваа заповед ние, кои сме решиле да ги исправиме своите патишта и да го изнесеме своето покајание пред Лицето Господово? Убиство, убиец – о, колку се тоа страшни зборови! Колку е страшно да се убие, односно да му се одземе на некого...

Image Description
1 month ago

НЕДЕЛА ПРВА НА СВЕТИОТ ПОСТ – УТРЕНА

НЕДЕЛА ПРВА НА СВЕТИОТ ПОСТ УТРЕНА Тропар, глас 2. На Твојот пречист образ се поклонуваме, Благи, барајќи прошка на гревовите наши, Христе Боже, оти доброволно си благоволил со тело да се искачиш на крст, за да ги избавиш оние што си ги создал, од ропството на ѓаволот. Затоа благодарствено Ти викаме...