Кога доаѓа зрелоста?

Example Super-Admin User · 1 month ago

    0 minutes, 15 seconds


Елефтериос Елефтеријадис, психолог Човекот созрева кога веќе им простува на своите родители. Кога ѝ простува на мајка си и на татко си, за сите оние грешки, кои било од незнаење, било од слабост ги направиле во неговото воспитување. Човекот созрева кога веќе може и му простува на братот. На сопругот/сопругата. Кога може и ги простува...... Continue Reading →

Source: https://crkvaveles.wordpress.com/2024/02/26/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B0%D1%93%D0%B0-%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0/

Share:

Example Super-Admin User

Aut dolor fugit impedit incidunt. Unde repellat commodi illum voluptas. Quisquam consequatur autem quae ipsam. Corporis voluptate aspernatur minus omnis. Maiores aut fugit mollitia eaque. Praesentium facere alias dicta delectus et rerum. Dolorem animi cum cumque accusantium vel autem. Eos iste reprehenderit et odit eius voluptas modi. Sequi dolorum dolorem inventore saepe quibusdam. Impedit in est repudiandae consequatur fugit fugit. Dolorem et illum neque aut sint et.

All author posts

Related Posts

Image Description
2 years ago

Какo да гo пoбeдимe нeпријатeлствoтo на нашитe нeпријатeли? (17.02.2022)

 Какo да гo пoбeдимe нeпријатeлствoтo на нашитe нeпријатeли?Сo oтстапувањe, сo крoткoст и сo мoлитва. Oтстапувањe вo сè, oсвeн вo вeрата и вo чистoтата на живoтoт, вo крoткoста и вo мoлитвата, сeкoгаш и насeкадe. Св. Амврoсиј пишува: “Тoа e oружјeтo на правeдницитe, oтстапувајќи да пoбeдуваат,...

Image Description
1 month ago

Отец Стефан Фриман: Гревовите народни

Дали може народот да згреши? Ако може, како тоа да биде простено? Сториите и пророчките писанија на Стариот завет се преполни со примери на народен грев. Таму има стории за Бог како се справува со индивидуи, но, генерално, Неговото внимание се чини дека е упатено кон Израил и другите народи во це...

Image Description
1 month ago

Архимандрит Андреј Конанос - Меланхолијата (ΙV дел)

„Гледам напред и гледам поле полно со можности, ги гледам идните години, даровите што доаѓаат во твојот живот. Те гледам во светлина, дете мое. Гледам благодат, помош, луѓе, можности. А ти денес си во очајание. Да, но Јас, Кој Сум Христос, гледам напред, и го гледам не само тоа денес, туку и тоа ш...