Масло од кандилото на Свети Гаврил Грузијски

Example Super-Admin User · 1 month ago

    0 minutes, 46 seconds


Масло од кандилото на  Свети Гаврил Грузијски

 

Моето дете имаше многу тешко оштетување на окото.  Видот нагло му падна на минус пет и овој процес не запре.  По уште еден преглед, беше одлучено да се изврши сложена микрохируршка операција, што ќе биде четврта операција по ред за моето дете.  Сите бевме многу исплашени.  Операцијата беше закажана за десет дена од сега.

Со оглед на тоа што сме во таква страшна состојба, слушнавме за Свети Гаврил Ургебазе.  Слушнавме приказни за тоа колку болни луѓе биле исцелени со помазание со масло извадено од неизгасливото кандило на неговиот гроб.

Потоа го посетивме гробот на отец Гаврил и го однесовме осветеното масло дома за секојдневно да ги помазнуваме болните очи на нашето дете пред да се изврши операцијата.

Кога го однесовме во болница, лекарите го прегледаа и беа шокирани, бидејќи процесот не само што запре, туку и видот наеднаш почнаа да се подобруваат.  Операцијата беше одложена и тешката состојба на нашето дете заврши со целосно закрепнување.

Фала му на Бога и на нашиот помошник Свети Гаврил Грузијски за сè!


Тамта Гугушвили, Тбилиси

Source: https://poukinasvetitestarci.blogspot.com/2024/06/blog-post_81.html

Share:

Example Super-Admin User

Aut dolor fugit impedit incidunt. Unde repellat commodi illum voluptas. Quisquam consequatur autem quae ipsam. Corporis voluptate aspernatur minus omnis. Maiores aut fugit mollitia eaque. Praesentium facere alias dicta delectus et rerum. Dolorem animi cum cumque accusantium vel autem. Eos iste reprehenderit et odit eius voluptas modi. Sequi dolorum dolorem inventore saepe quibusdam. Impedit in est repudiandae consequatur fugit fugit. Dolorem et illum neque aut sint et.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 month ago

Архимандрит Емилијан Симонопетритски -Што е осаменост?

    Архимандрит Емилијан Симонопетритски -Што е осаменост?Затвореното срце кое сè уште не е исполнето со Светиот Дух. Срцето е потопено во неговата осаменост, неговта тага, неговата болка, неговиот одраз, неговиот пустош. Празено е. Како што, кога нашиот стомак останува празен, се жали и се собира,...

Image Description
3 days ago

Се жалите дека не се однесуваат добро со вас

Се жалите дека не се однесуваат добро со вас.Слушајте го мојот совет: ако некој не се однесува добро со вас, однесувајте се со него со добрина. На целата работа и треба понизување.Да речеме пример: Некој ти вели дека работата не ти е добра. Кажи му:  „Ти благодарам што ме советуваше. Помогни ми да с...

Image Description
1 month ago

Молитва среде немири

Молитва среде немириНо, како е можно да се молиме во состојба на немир? Би сакал да наведам пример кои покажуваат дека тоа е можно, дури би се осмелил да кажам дека оваа турбуленција има свои предности, како остри карпи кои ни помагаат да се искачиме високо онаму каде што не можеме да летаме.Приказн...