Одам само во храмот и палам свеќа и тоа секогаш кога ми треба.

Example Super-Admin User · 2 weeks ago

    0 minutes, 49 seconds


  Одам само во храмот и палам свеќа и тоа секогаш кога ми треба.
Одам само во храмот и палам свеќа и тоа секогаш кога ми треба.

Не можам да влезам во храмот и да гледам љубопитните очи вперени во мене и да ме озборуваат.

И јас одговарам. - „Дојдете во црква за Христос, а не за изгледот.

Станете свети, за наместо да видат каква облека носиш, тие да го видат ореолот на твојата светост.

Не е крив озборувачот што те гледа. Ти си крив што и обрнуваш внимание.

Затоа што ако навистина сте заинтересирани за Христос, немаше да навлезете во процес да ве мачат таквите однесувања.

Не очекуваме да влеземе во храмот и да ни фрлаат ливчиња од рози.

Не доаѓаме во црквата да покажеме нешто, туку да дозволиме Христос да не допре со својот збор и да зборува во нашата тишина.

Кога одиме на маса како гости, не ни е важно што ќе кажат гостите, туку ни е важно да му оддадеме чест на домаќинот.

Домаќинот е одговорен за гостите, а не ние.

Овде добро познатата поговорка наоѓа плодна почва.

„Љубовта наоѓа начин, а рамнодушноста секогаш наоѓа изговор“.

Велиме дека и сонцето е криво

Тоа е затоа што го имам затворено прозорецот и за жал го обвинувам сонцето затоа што не влегува!


Source: https://poukinasvetitestarci.blogspot.com/2024/06/blog-post_31.html

Share:

Example Super-Admin User

Aut dolor fugit impedit incidunt. Unde repellat commodi illum voluptas. Quisquam consequatur autem quae ipsam. Corporis voluptate aspernatur minus omnis. Maiores aut fugit mollitia eaque. Praesentium facere alias dicta delectus et rerum. Dolorem animi cum cumque accusantium vel autem. Eos iste reprehenderit et odit eius voluptas modi. Sequi dolorum dolorem inventore saepe quibusdam. Impedit in est repudiandae consequatur fugit fugit. Dolorem et illum neque aut sint et.

All author posts

Related Posts

Image Description
3 weeks ago

„Свеќата“ на неговата мајка...

 „Свеќата“ на неговата мајка...Тројца млади пријатели стојат пред големата влезна врата на манастирот и изгледаат нерешени дали да поминат низ неа или не.„Еј Лефтерис, не можеме да влеземе со цигари во уста, ќе не избркаат...“„Што велиш, мајка ми е болна, ако не не пуштат, нема да оздрави...“Лефтери...

Image Description
3 years ago

Трол во пеколот

(анегдота) Редица во пеколот. Кај ѓаволот доаѓа еден маж. – Ајде, пофалете се, зошто сте овде? – прашува ѓаволот. – Поима немам. Практично, јас сум безгрешен! – Пиевте? – Само на празници. – Крадевте? – Не, па како е тоа можно? – Можеби… вршевте прељуба? – Генерално, јас сум верник, сите з...

Image Description
2 weeks ago

„Зошто, зошто овој бескрајно несреќен живот, овој живот на страдање?

  "Зошто, зошто овој бескрајно несреќен живот, овој живот на страдање? "И толку многу луѓе, губејќи ја надежта во Бога и во Богородица, достигнувајќи до точка на исцрпеност, го поставуваат прашањето:Човекот се раѓа плаче, во беда и цел живот страда, и умира во беда.Ова прашање не е нималку празно, з...