„...Повеќе се трудев, повеќе рани поднесов...„

Example Super-Admin User · 1 week ago

    0 minutes, 43 seconds


  „...Повеќе се трудев, повеќе рани поднесов...„


„...Повеќе се трудев, повеќе рани поднесов, повеќепати бев затворан во темница, и многупати на умирање; 

Од Јудејците примив петпати по четириесет без еден удар;

трипати сум удиран со стапови, еднаш каменуван, трипати претрпев бродолом, и ноќ и ден поминав во длабочина;

многупати сум патувал, сум бил во опасност од реки, во опасност од сонародници, во опасност од разбојници, во опасност од друговерци, во опасност по градови, во опасност по пустини, во опасност по море, во опасност меѓу лажни браќа;во труд и мака, во често неспиење, во глад и жед, во многу постење, на студ и голотија;

 Освен надворешните непријатности, тука се уште и секојдневните напади против мене, како и грижата за сите цркви; 

Кој ослаби, и јас да не ослабам? Кој се соблазни, и јас да не се распалам? ; 

Ако треба да се фалам, со слабоста своја ќе се пофалам; 

Бог и Отецот на нашиот Господ Исус Христос, Кој е благословен во веки, знае, дека не лажам.“

(2. Кор. 11, 23-31) ~ Апостол Павле.

Source: https://poukinasvetitestarci.blogspot.com/2024/07/blog-post_18.html

Share:

Example Super-Admin User

Aut dolor fugit impedit incidunt. Unde repellat commodi illum voluptas. Quisquam consequatur autem quae ipsam. Corporis voluptate aspernatur minus omnis. Maiores aut fugit mollitia eaque. Praesentium facere alias dicta delectus et rerum. Dolorem animi cum cumque accusantium vel autem. Eos iste reprehenderit et odit eius voluptas modi. Sequi dolorum dolorem inventore saepe quibusdam. Impedit in est repudiandae consequatur fugit fugit. Dolorem et illum neque aut sint et.

All author posts

Related Posts

Image Description
2 weeks ago

Злото што го содржи гревот...

 Злото што го содржи гревотБог е врвното добро, кое мора да го сакаме, додека гревот е крајното зло, кое мораме да го мразиме.Бог е огромен океан на совршенство, додека гревот е бездна без дно на злобата.Бог е добар бескрајно подобар од сите добри работи, додека гревот е зло бескрајно полошо од сите...

Image Description
1 month ago

Да почекаме се, но...

 Да почекаме се, но...Познавањето на злото на луѓето, односно злото што го прават другите, мало или големо, ја искривува нашата логика, ја слабее нашата сила, бидејќи тоа не се согласува со Бога. На крајот на краиштата, постојано имаме искушение пред нас.Затоа не треба да сакаме да учиме, да знаеме...

Image Description
3 days ago

ЗА ВЕРАТА, ПОЧИТТА И ЉУБОВТА КОН ДУХОВНИОТ ОТЕЦ

 ЗА ВЕРАТА, ПОЧИТТА И ЉУБОВТА КОН ДУХОВНИОТ ОТЕЦУмешно и грижливо држете ги довербата и љубовта кон својот духовен раководител, зашто во тоа се состои и животот и смртта на душата.Не нажалувајте го својот духовен отец, ако сакате да Го гледате лицето Божјо.Оној што го нажалува него, треба да знае де...