Преподобен Јоаким Осоговски (Од православниот календар)

Example Admin User · 2 years ago

    0 minutes, 4 seconds


обновување на лозинка

враќање на лозинка

А лозинка ќе ви биде испратено до вас.

Source: https://pokajanie.mk/2020/08/26/22047/

Share:

Example Admin User

Numquam earum rerum voluptas dolorum est est dolore. Sint aliquid provident voluptas laboriosam in id tenetur. Natus reiciendis voluptates ipsum itaque et nulla at. Explicabo et qui dolorem a odio placeat minus. Debitis delectus expedita voluptatem dicta earum aut. Quia ut maxime voluptatem voluptas. Doloribus tempora repellendus at voluptas.

All author posts

Related Posts

Image Description
2 months ago

Молитва и житие на Свети Козма и Дамјан – “Бeсплатнo примивтe, бeсплатнo давајтe”

. Св. Кoзма и Дамјан. Бeсрeбрeници и чудoтвoрци. Браќа пo тeлo и пo дух, рoдeни нeгдe вo Азија, oд таткo нeзнабoжeц и мајка христијанка. Пo смртта на таткoтo, нивната мајка Тeoдoтија сeтo врeмe и труд им ги пoсвeтила на свoитe синoви да ги вoспита и да ги пoдигнe какo вистински христијани. И Б...

Image Description
3 months ago

Осумнаесета Недела по Педесетница (Рибари) – Омилии

“А кога го виде тоа Симон Петар, падна пред нозете Исусови и My рече: Оди си од мене, Господи, оти сум човек грешен! Зашто беше влегол страв во него, и во сите што беа co него, од тој лов на риби што ги уловија, a исто така и во Јакова и Јована, синовите Заведееви, кои му беа другари на Симона.” И...

Image Description
1 year ago

Свети Кирил, архиепископ Александриски ( Tој ја составил „Богородице Дево, радувај се!)

Свети Кирил, архиепископ Александриски По потекло благородник и близок роднина на Теофил, патријархот Александриски, по чијашто смрт самиот беше посветен за патријарх. За време на својот живот водеше три лути борби: со еретиците новацијани, со еретикот Несториј и со Евреите во Александрија. Новациј...