Тие сакаат да го избришат Бога од светот и од душата на човекот на кој било начин...

Example Super-Admin User · 1 week ago

    1 minute, 2 seconds


   Тие сакаат да го избришат Бога од светот и од душата на човекот на кој било начин...
Тие создадоа соодветна средина, во која се разви масонството и сето политичко и општествено зло. Дури и екуменизмот е алатка на масонството.

Масонеријата, негувајќи релативност на вредности, има за цел да му се поклони на безличен лажен бог, универзалниот „бог“.

Екуменизмот оди рака под рака со глобализацијата.

Израмнувањето на сите народи, создавањето на светска влада и девет држави - во исто време со екуменизмот, кој има за цел да создаде пан-религија која ќе ги „обедини“ сите религии во една - сите овие имаат за цел да ја спроведат својата конечна цел: воспоставување на „новиот човек“, антихристот.

Екуменизмот е голема лага, затоа што зборуваат во име на „љубов“ надвор од Христа, која те води надвор од Вистината.

Ако екуменистите вистински го сакаа светот, немаше да ја одделат вистината од вредноста и духовното богатство на Црковното патријаршиско Предание.

Тие ја лишуваат христијанството од убавината на Божествената благодат.

Бог ги остави и останаа само тие:

„Не, не ни требаш, ние владееме со светот, даваме леб, нудиме среќа на оваа земја. Исус мора повторно да биде затворен, за да не ни го наруши курсот“.

Тие сакаат на секој начин да го избришат Бога од светот и од душата на човекот: тоа е целта на екуменизмот против која се бореше Свети Јустин Поповиќ.

Екуменизмот и глобализацијата се претходници на времето на Апокалипсата. - Свети Јустин Поповиќ


Source: https://poukinasvetitestarci.blogspot.com/2024/06/blog-post_2.html

Share:

Example Super-Admin User

Aut dolor fugit impedit incidunt. Unde repellat commodi illum voluptas. Quisquam consequatur autem quae ipsam. Corporis voluptate aspernatur minus omnis. Maiores aut fugit mollitia eaque. Praesentium facere alias dicta delectus et rerum. Dolorem animi cum cumque accusantium vel autem. Eos iste reprehenderit et odit eius voluptas modi. Sequi dolorum dolorem inventore saepe quibusdam. Impedit in est repudiandae consequatur fugit fugit. Dolorem et illum neque aut sint et.

All author posts

Related Posts

Image Description
3 years ago

Најлесно е да си Јуда…

Најлесно е да си Јуда. Велиш дека си пријател, но кога ќе начекаш прилика, не се премислуваш за триесет сребреници, со еден целив да ги предадеш своите луѓе. Најлесно е да си Пилат. Секогаш кога ќе стане густо и мачно, ти „да си ги измиеш рацете“. Не земаш одговорност ниту за твоите дела, н...

Image Description
3 years ago

Бараме нешто од Христос или Го бараме Самиот Христос?

Митрополит Антониј Блум Икона на Христос Господ, копија на фреската од Протатон Бог е подготвен да остане потполно надвор од нашиот живот, подготвен е да го крене тоа како еден крст, но воопшто не е подготвен да стане едноставно еден дел од нашиот живот. Така, кога размислуваме за отсуствот...

Image Description
3 years ago

Трол во пеколот

(анегдота) Редица во пеколот. Кај ѓаволот доаѓа еден маж. – Ајде, пофалете се, зошто сте овде? – прашува ѓаволот. – Поима немам. Практично, јас сум безгрешен! – Пиевте? – Само на празници. – Крадевте? – Не, па како е тоа можно? – Можеби… вршевте прељуба? – Генерално, јас сум верник, сите з...