Вие го составувате „Добро Утро“

Example Super-Admin User · 1 month ago

    1 minute, 1 second


   Вие го составувате „Добро Утро“

Вие го составувате „Добро Утро“.

Вие го избирате „добро утро“.

Како спиевте синоќа?

Како се разбудивте денес?

Рековте Фала на Бога?

Рековте ли денес дека на секој предизвик ќе гледам како на можност?

Дали ќе се предадам на што и да дојде, на текот на нештата, без да се етикетирам како „добар“ или „лош“?

Сите ќе ги поздравам со прашањето: Што дојдовте да ме научите и да ми дадете во животот? Што сакаш да ми кажеш? Каде ќе ме однесе тоа? Каде ќе ме одведе денешниот ден со моите впечатоци, каде што никогаш не би отишол сам?


Еве една прекрасна молитва што ве охрабрувам да ја кажувате секое утро…

 "Господи, помогни ми да се соочам со сè што ќе ми донесе овој ден со мирна душа. Помогни ми целосно да се предадам на Твојата света Волја. Во секој час од овој ден просветли ме и охрабриме во сè.

Каква и да добијам вест во текот на овој ден, научи ме да ја прифаќам мирно и со убедување дека доаѓа од Твојата света волја.

Води ги моите мисли и чувства во сите мои постапки и зборови. Во сите непредвидени околности, не дозволувај да заборавам дека сè доаѓа од Тебе.

Научи ме да се однесувам праведно и внимателно со секој член од моето семејство, да не посрамувам или вознемирувам никого.

Господи, дај ми сила да ги издржам неволјите и сите настани на овој ден во текот на неговото цело времетраење.

Води ја мојата волја и научи ме да се молам, верувам, страдам, простувам и сакам.

Амин.


Отец Хараламбос Пападопулос


Source: https://poukinasvetitestarci.blogspot.com/2024/06/blog-post_53.html

Share:

Example Super-Admin User

Aut dolor fugit impedit incidunt. Unde repellat commodi illum voluptas. Quisquam consequatur autem quae ipsam. Corporis voluptate aspernatur minus omnis. Maiores aut fugit mollitia eaque. Praesentium facere alias dicta delectus et rerum. Dolorem animi cum cumque accusantium vel autem. Eos iste reprehenderit et odit eius voluptas modi. Sequi dolorum dolorem inventore saepe quibusdam. Impedit in est repudiandae consequatur fugit fugit. Dolorem et illum neque aut sint et.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 month ago

Брате, ако наидеш на некаква тешкотија или во твоите дела или во зборовите...

 Брате, ако наидеш на некаква тешкотија или во твоите дела или во зборовите...Брате, ако наидеш на некаква тешкотија или во делата или во зборовите или дури во мислите, воопшто не ја барај твојата волја или твојата леснотија, туку гледај да откриеш што е точно волјата Божја и направете го тоа до сов...

Image Description
1 month ago

Како може верникот да се ослободи од стариот паднат човек?

 Како може верникот да се ослободи од стариот паднат човек? Сите чувствуваме дека ги носиме трагите на стариот човек. Неговата главна карактеристика е самољубието, односно болната егоцентрична „љубов“ кон себе. Самољубието не ни дозволува вистински и несебично да ги сакаме Бога и луѓето.Страстите се...

Image Description
3 years ago

КОГА ГИ НАХРАНУВАМЕ ГЛАДНИТЕ, ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС ГО ‘ХРАНИМЕ“…- Преподобен Симеон, Нов Богослов

КОГА ГИ НАХРАНУВАМЕ ГЛАДНИТЕ, ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС ГО ‘ХРАНИМЕ“…- Преподобен Симеон, Нов Богослов Не нѐ спасува тоа што еднаш на некого ќе му направиме милост, макар што, ако некогаш некого презреме – сме виновни и достојни за вечниот пламен. Спасителот говори во Светото евангелие: „Гладен бев… жеден...