За свештеникот кој сакаше да се откаже од мантијата

Example User · 1 month ago

    0 minutes, 15 seconds


3.to.Naoganje.glava.sv.Jovan.KrstitelДодека размислуваше за ова, си велеше во себе: „Она што планирам да го направам е голем грев, свештенството е служба над службите, ангелите се поместуваат за да помине свештеникот, а јас сакам да се распопам? А ако дознае за ова старец Симон, ќе умре од грижи за мене. Неговото духовно чедо, така да направи? Ќе почекам, додека тој да умре, па после ќе се распопам“.

Source: https://preminportal.com.mk/duhovnost/odgovori-na-sovremeni-problemi/24297-za-sveshtenikot-koj-sakashe-da-se-otkazhe-od-mantijata

Share:

Example User

Placeat id pariatur et eos et nostrum. Voluptas cupiditate non sunt. Iusto impedit dolorum eaque deleniti molestiae numquam praesentium. Voluptas eligendi nulla quo ipsa dicta maiores accusamus. Voluptate impedit et voluptas id magni. Magnam vero autem autem accusantium nesciunt. Sunt ad quas atque aut dolorum. Voluptatibus similique quidem culpa cumque quia officiis nisi.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 month ago

СЕ ПОДГОТВУВАМЕ ЗА ПОСТОТ?

СЕ ПОДГОТВУВАМЕ ЗА ПОСТОТ? „…Ако е важно да не ги согледуваме физичките услови на постот, тогаш е уште поважно да не го забележуваме неговото внатрешно значење. Постот не е само прашање на диета. Тоа е прашање на моралот исто како и на физикусот. Вистинското постење треба да биде сместено во срцет...

Image Description
1 year ago

КЛЕЧЕЈЌИ ПРЕД НЕГОВАТА ИКОНА

КЛЕЧЕЈЌИ ПРЕД НЕГОВАТА ИКОНАКолку и да си повреден, решението не е да ги повредуваш другите за да се чувствуваш подобро.Можеби си повреден, но не дозволувај твојата рана да стане возбуда и гнев, неспокојство и злоба кон другите; особено кон луѓето кои со ништо не се виновни.    ...

Image Description
1 month ago

Макс Борн – Науката го остава прашањето за Бога целосно отворено

 „Многу научници веруваат во Бога. А оние кои велат дека занимавањето со наука го прави човекот  атеист, веројатно се патетични луѓе“. „Науката го остава прашањето за Бога целосно отворено. Таа нема право да  го расудува“.