ЖЕНИКОТ НА МОЕТО СРЦЕ

Example User · 1 month ago

    0 minutes, 15 seconds


Доаѓа Христос и му се обраќа на секој човек поединечно. Повикот на љубовта што тој го упатува не е колективен, туку е личен. Христос благовести слобода од колективната масовност, во било каква форма - етничка, расна, социјална, политичка, образовна, економска.
Женикот стои во центарот на храмот и го повикува човекот, личноста на секој еден од нас, да

Source: https://preminportal.com.mk/duhovnost/duhoven-azbuchnik/24109-zhenikot-na-moeto-srce

Share:

Example User

Placeat id pariatur et eos et nostrum. Voluptas cupiditate non sunt. Iusto impedit dolorum eaque deleniti molestiae numquam praesentium. Voluptas eligendi nulla quo ipsa dicta maiores accusamus. Voluptate impedit et voluptas id magni. Magnam vero autem autem accusantium nesciunt. Sunt ad quas atque aut dolorum. Voluptatibus similique quidem culpa cumque quia officiis nisi.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 month ago

ОДЛИЧЕН ПРИРАЧНИК ЗА ТОА, КАКО ТРЕБА ДА СЕ ИСПОВЕДАМЕ!

Богоустроеност на исповедта Исповедта е од Бога востановена Света Тајна заради простување на гревовите, сторени по крштевањето. Востановена е кога Господ, пo Своето Воскресение, им рекол на Своите ученици: „Примете Дух Свети! На кои ќе им ги простите гревовите, ќе им се простат, а на кои ќе им ги за...

Image Description
1 month ago

Три нешта им се потребни на децата

Елефтериос Елефтеријадис, психолог Присуство, прифаќање и строго раководство. Треба да бидеш таму. Секогаш присутен. Во нивните тешки и лесни моменти. Да почувствуваат дека имаат човек. Дека не се осамени. Да почувствуваат дека припаѓаат некаде. Бараат прифаќање. Некој да направи да се чувствуваат з...

Image Description
1 month ago

"Молкот на Јосиф"

Ако е точно дека молкот е јазикот на светот што доаѓа, тогаш праведниот Јосиф Обручник е човек од времето што доаѓа. Во Евангелијата не е запишан ниту еден од неговите зборови, не е споменат ниту еден негов разговор. Само неговите помисли и дела се опишани. Тој ѝ пристапува на Тајната на неискажлив...