Совршени, непогрешливи и свети

Example Super-Admin User · 1 month ago

    0 minutes, 17 seconds


Митрополит Атанасиј Лимасолски Ние ја поистоветуваме совршеноста со непогрешливоста. Затоа и лесно се соблазнуваме. Се соблазнуваме дури и од нашите духовни отци, од нашите епископи, од свештенослужителите кога ќе ги видиме дека грешат. А тоа што се соблазнуваме, знаете, е показател на нашата незрелост. Зошто се соблазнуваш? Бидејќи еден свештеник, еден владика, еден патријарх направил...... Continue Reading →

Source: https://crkvaveles.wordpress.com/2024/04/20/%D1%81%D0%BE%D0%B2%D1%80%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/

Share:

Example Super-Admin User

Aut dolor fugit impedit incidunt. Unde repellat commodi illum voluptas. Quisquam consequatur autem quae ipsam. Corporis voluptate aspernatur minus omnis. Maiores aut fugit mollitia eaque. Praesentium facere alias dicta delectus et rerum. Dolorem animi cum cumque accusantium vel autem. Eos iste reprehenderit et odit eius voluptas modi. Sequi dolorum dolorem inventore saepe quibusdam. Impedit in est repudiandae consequatur fugit fugit. Dolorem et illum neque aut sint et.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 month ago

Многу често забележувате дека оние што се нарекуваат христијани не ги знаат ни најобичните и наједноставните молитви.

  Многу често забележувате дека оние што се нарекуваат христијани не ги знаат ни најобичните и наједноставните молитви.Многу често забележувате дека оние што се нарекуваат христијани не ги знаат ни најобичните и наједноставните молитви. Очигледно е дека не се молат. Молитвата не се учи и не се практ...

Image Description
2 weeks ago

Време е да го запалиме јагленот од минатото и да го ставиме темјанот на надежта на него.

 Време е да го запалиме јагленот од минатото и да го ставиме темјанот на надежта на негоНе можеме да ги промениме грешките што ги направивме.Создадените рани не се бришат.Минатото е тоа што е.Но, она што можеме да го направиме е да избереме сега да живееме без да ги правиме истите грешки, но и да до...

Image Description
3 weeks ago

Свети Јован Шангајски - Наставник во Битолската семинарија(богословија)

 Свети Јован Шангајски - Наставник во Битолската семинарија(богословија)(сеќавања на еден семинар)„Помнете ги и вашите наставници, што ви го проповедаа словото Божјо, и, имајќи го пред очи крајот на нивниот живот, подражавајте ја верата нивна.“ (Евр. 13:7) .Поминаа речиси пет децении откако еден мно...