Христови маченици, цвеќиња што цветаат и никогаш не венеат...

Example Super-Admin User · 1 month ago

    0 minutes, 21 seconds 


Христови маченици, цвеќиња што цветаат и никогаш не венеатХристови маченици, цвеќиња што цветаат и никогаш не венеат.

Христови маченици, зимзелено цвеќе, живо во зима,попрскани со крв, се искачуваат до небото.

Сведоци Христови, мириси на темјан, светилки на Божјата светлина, вие,

кои добро се трудевте за убавината Христова, сте насекаде со Христос на небото.

Светот привремено ќе трае, а потоа ќе престане да постои.

Но, вие секогаш ќе бидете  со Господа на небото, вечно весели.


Свети Николај Велимировиќ 


Source: https://poukinasvetitestarci.blogspot.com/2024/06/blog-post_76.html

Share:

Example Super-Admin User

Aut dolor fugit impedit incidunt. Unde repellat commodi illum voluptas. Quisquam consequatur autem quae ipsam. Corporis voluptate aspernatur minus omnis. Maiores aut fugit mollitia eaque. Praesentium facere alias dicta delectus et rerum. Dolorem animi cum cumque accusantium vel autem. Eos iste reprehenderit et odit eius voluptas modi. Sequi dolorum dolorem inventore saepe quibusdam. Impedit in est repudiandae consequatur fugit fugit. Dolorem et illum neque aut sint et.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 week ago

Што мислеле Светителите за Светите Апостолите Петар и Павле?

 Што мислеле Светителите за Светите Апостолите Петар и Павле? Животот на двајцата потврдува: никогаш не треба да очајувате. Да, животот може да се започне одново ако овој живот е со ХристосПатот до Христос за Апостол Павле бил многу тежок. Откако веќе поверувал, веќе станал христијанин, со болка рек...

Image Description
3 weeks ago

Поуки од Старец Николај Гурјанов

 Поуки од Старец Николај Гурјанов1. Нашиот живот е благословен... Дар од Бога... Имаме богатство во нас - душата. Ако ја спасиме во овој привремен свет, каде што дојдовме како туѓинци, ќе го наследиме Вечниот живот. 2. Барајте чистота. Не слушајте лоши и валкани работи за никого... Не се задржувајте...

Image Description
1 month ago

Брате, ако наидеш на некаква тешкотија или во твоите дела или во зборовите...

 Брате, ако наидеш на некаква тешкотија или во твоите дела или во зборовите...Брате, ако наидеш на некаква тешкотија или во делата или во зборовите или дури во мислите, воопшто не ја барај твојата волја или твојата леснотија, туку гледај да откриеш што е точно волјата Божја и направете го тоа до сов...