ОГЛЕДАЛО

NEWSPAPER / MAGAZINE / RSS AGREGATOR

Беседа на Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф – по повод патрониот празник Свети Климент Охридски, чудотворец

  Беседа на Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф – по повод патрониот празник Свети Климент Охридски, чудотворец Нашиот архипастир Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух!Помнете ги вашите наставници што ви го проповедаа словото...

о.Горан Стојчевски - Извртената радост позната како гадост под името разврат

  „О, роде неверен и развратен, до кога ќе бидам со вас, до кога ќе ве трпам„ (Мт.17,17)„Само во блудната страст не можеш да бидеш сигурен дека си ја победил, дури и кога ќе бидеш во гробот„ – св. Јован Лествичник Навистина, светот и...

Воведение на Пресвета Богородица – Пречиста

г. Јосиф, митрополит Тетовско-гостиварски 04.12.2017 г. ГостиварСите сме храм Божји!Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! ... и вие сами, како живи камења, изградувајте од себе духовен дом... Петр. 2,5).Драги браќа и сестри,...

Митрополит Струмички Наум - Тоа што си го приготвил, кому ќе остане? (02.12.2017)

  Тоа што си го приготвил, кому ќе остане? (02.12.2017 10:07) Целиот наш живот е дар Божји. И сиромаштвото е дар Божји, кога сиромавиот со смирение и трпение Му благодари на Бог за него, и го препознава овој дар. И богатството е дар Б...

Слава Му на Бога за сѐ!

г. Јосиф, Митрополит Тетовско-гостиварски 26.11.2017 г. Гостивар Слава Му на Бога за сѐ! Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! Кога ќе слушнете за постот, не плашете се од него како од страшен војвода: тој не е страшен за нас,...

Предводникот на ангелите

г. Јосиф, митрополит Тетовско-гостиварски 21.11.2017 г Св. Архангел Михаил Предводникот на ангелите Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! Те прославувам, Оче, Господи на небото и на земјата(Лука 10,21) Драги браќа и сест...

Митрополит Струмички Наум- Како да ја зачуваме Божјата благодат во нас (18.11.2017)

  Како да ја зачуваме Божјата благодат во нас (18.11.2017 11:13) За денешното евангелско четиво (види: Лука 8, 41–56) битно е да се запамети следново:             Како што крвта е потребна за животот на телото, така и благодатта...

Митрополит Струмички Наум - Скриена демонизираност (11.11.2017 )

Бесомачениот што Христос го исцели побара да оди по Него, а локалните жители останаа без Него затоа што не Го примија, или поточно, побараа да си оди од нивниот крај. Ова евангелско четиво (види: Лука 8, 26–39) покажува дека бесомачените можат...

Take Me Top
Copyright © 2017 Ogledalo   |   All Rights Reserved   |   Designed By Zoran shefot Bogoevski